lelus_DT Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Witam Własnie stałem sie posiadaczem "nowej" juz drugiej a4 i wystepuje w niej taki problem mianowicie gdy właczam ogrzewanie tylnej szyby w radiu slychac tylko szum gdy wyłącze ogrzewanie wszystko wraca do normy, jest to dziwne dla mnie bo we wczesniejszym modelu ten problem nie występował, co moze byc nie tak ? Wiem ze antena jest montowana w ogrzewaniu tylnej szyby moze jakies przebicie ? ogrzewania dziala poprawnie i radyjko tez pieknie gra wiec wzmacniacz antenowy jest dobry. Jak sprawdzic w ktorym miejscu jest cos nie tak ?
Klima Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Opublikowano 16 Kwietnia 2008 to wina radia, uszkodzony jakiś filtr. Coś takiego występuje w tanich radiach z marketu
lelus_DT Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Autor Opublikowano 17 Kwietnia 2008 tylko ze ja nie mam taniego radia z marketu tylko Chorus'a albo Concert'a juz nie pamietam
Klima Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Opublikowano 17 Kwietnia 2008 dlatego pisze że coś jest w nim nie tak, pewnie spalony filtr przeciwzakłóceniowy czy jak to tam sie nazywa
M.Audi Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Opublikowano 30 Kwietnia 2008 a gdzie znajduje sie ten filtr przeciwzakolceniowy??
Klima Opublikowano 1 Maja 2008 Opublikowano 1 Maja 2008 to jest jakiś element elektroniczny radia, ja sie na tym nie znam
M.Audi Opublikowano 2 Maja 2008 Opublikowano 2 Maja 2008 chyba kolego sie mylisz bo ja mam wlozonego nowego pionnera 6000 i dalej to samo
dark79 Opublikowano 2 Maja 2008 Opublikowano 2 Maja 2008 tu jest problem ze wzmacniczem sygnalu antenowego, jest on polaczony z ogrzewaniem tylnej szyby, bo sciezki sa jednoczesnie antena, wzmacniacz znajduje sie w lewym tylnym slupku
Klima Opublikowano 3 Maja 2008 Opublikowano 3 Maja 2008 Ja bym podłączył antenę bez wzmacniacza, tez powinna działać
darenphu Opublikowano 9 Maja 2008 Opublikowano 9 Maja 2008 Kolego. Czy masz podłączone sterowanie anteną - niebieski przewód - pod załączanie wzmacniacza antenowego? Jak kolega już wspomniał wzmacniacz jest podłączony razem z ogrzewaniem na lewym słupku tył - strona kierowcy. W wielu wersjach VW/AUDI potrzebne jest przejście do anteny separujące sygnał antenowy. Spytaj o to w najbliższej firmie montującej sprzęt Car Audio. Pozdrawiam Dario
lelus_DT Opublikowano 26 Maja 2008 Autor Opublikowano 26 Maja 2008 to gdzie jest wzmacniacz antenowy i ze ogrzewanie jest antena to ja bardzo dobrze wiem niebieski kabel jest podpiety raczej do wzmacniacza antenowego skoro radyjko odbiera bardzo dobrze kostki mam oryginalne i radio tez wiec wszystko pasuje do siebie idelanie, rozebralem slupek z tylu no i ten wzmacniacz jest, z jednej strony wchodzi do niego: antena, bialy kabelek (podejzewam ze jest to zasilanie do ogrzewania szyby) oraz wyjscie antenowe podlaczone do szyby a z drogiej strony sa dwa kabelki podlaczone tez do szyby, jeden czerwony drogi chyba bialy, z tego co czytalem to ktos tam pisal ze do szyby ma isc jeden kabelek to czemu mam dwa ? i teraz rodzi sie pytanie jak sprawdzic czy to wzmacniacz jest uwalony czy tez radio ? Dodam ze jak kupilem autko to pomiedzy radiem a ori kostkami mialem jakiegos gotowca tzn przejsciowke z iso w sumie na iso tylko ze byla tam taka puszczeczka ale po co wogole to ? wypailem to calkowicie bo niechodzily mi na tym tylne glosniki. moze to bylo cos ze by wyeliminowac te zaklocenia ? dzis to wepne i sprawdze co sie dzieje.
mario1234321 Opublikowano 14 Stycznia 2016 Opublikowano 14 Stycznia 2016 mam podobny problem z tym jak wlacze ogrzewanie tylej szyby jest duzo gorszy odbior radia i zaklocenia w odbiorze cb radia, idzie jakos temu zapobiec? mam radio concert II
sycuu Opublikowano 14 Października 2016 Opublikowano 14 Października 2016 Udało się rozwiązać, mam identyczny problem wymiana wzmacniacza sygnału antenowego nic nie dała...
rafalss Opublikowano 21 Października 2016 Opublikowano 21 Października 2016 Cześć. U mnie też jest ten sam problem z szumiącym radiem gdy odpalam ogrzewanie tylnej szyby znalazł ktoś skuteczne lekarstwo na to może kolega sycuu rozwinie trochę bardziej swoją myśl ? Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi