Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 AFB] Problem z pilotem w kluczyku

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich klubowiczów.Posiadam autko typu 2.5 tdi quattro 99r. z jednym kluczykiem (scyzoryk). Mam problem z pilotem. Dokładniej po wymianie baterii przestał działać pilot. Ani otworzyć ani zamknąć. Nie działa również otwieranie bagażnika. Byłem u gościa na Vag-u ale on powiedział mi że kluczyk nie chce sie zakodować i że nie może mi pomóc. Mówił że kluczyk sygnał daje ale samochód go nie widzi (niby). Trochę dziwna odpowiedź jak na "speca" od tych spraw ale coż.. Ta awaria mnie bardzo dziwi ponieważ wcześniej wielokrotnie otwierałem pilota, wyciągałem baterie i odwrotnie ale nigdy nic takiego się nie działo. Jeśli to możliwe uprzejmie proszę o jakąkolwiek podpowiedź jak rozwiązać ten problem..

Opublikowano

Raczej to nie o to chodzi kolego bo tego dnia co wymieniłem baterie otwierałem parę razy pilota. Działało normalnie po każdym rozłożeniu i złożeniu. Jak poszedłem do sklepu i włożyłem nowe baterie samochód przestał reagować. Włożyłem ponownie stare (na których dosłownie przed momentem działał) i też nic. Sam już nie wiem co myśleć. Tymczasem zameczek mi pozostaje..

Opublikowano

Raczej to nie o to chodzi kolego bo tego dnia co wymieniłem baterie otwierałem parę razy pilota. Działało normalnie po każdym rozłożeniu i złożeniu. Jak poszedłem do sklepu i włożyłem nowe baterie samochód przestał reagować. Włożyłem ponownie stare (na których dosłownie przed momentem działał) i też nic. Sam już nie wiem co myśleć. Tymczasem zameczek mi pozostaje..

ja właśnie przerabiam ten temat, pewnego pięknego dnia przestał mi działać centralny z pilota oraz domykanie szyb, central działa tylko po włożeniu kluczyka do drzwi ;

*wymieniłem baterie i nic

*podłączyłem pod kompa, zero błedów

*kodowanie kluczyka też nic nie dało

w końcu wybrałem się do elektryka i stwierdził, że prawdobodobnie przyczyna jest w module komfortu który u mnie znajduje się razem ze sterownikiem centralnego zamka (w bagażniku po prawej stronie pod okładziną - było tam troche wilgotno więc może coś się upaliło) ale narazie to tylko przypuszczenia :confused4:

dodam że mam dwa kluczyki (składane) i żaden nie działa

Opublikowano

sprobuj zrobic tak;wloz kluczyk do zamka i jednoczesnie zamykaj auto kluczykiem i nacisnij i przytrzymaj przycisk od zamykania w pilocie,potem to samo z otwieraniem kluczem i w tym samym czasie przycisk na pilocie,niejednemu pomoglo,moze tobie tez pomoze

jesli pilot przed wymiana baterii dzialal ,powinien dzialac dalej :)

Opublikowano

Kugel i jak rozwiązałeś ten problem z kluczykiem. Bo mi dziś to samo się przytrafiło.

ale kotleta odgrzales-przecierz to bylo 15 kwietnia 2008 roku :gwizdanie: