vario2g Opublikowano 28 Lutego 2012 Opublikowano 28 Lutego 2012 Witam.Pytanie jak w temacie.Mój problem to -przy niskich temperaturach lekko zgrzyta podczas wbijania 2 biegu,przy nagrzanym silniku problem znika. przebieg 190tkm (udokumentowany)Myślę nad wymianą oleju w skrzyni.Jak to wygląda w Waszych A4 przy podobnych przebiegach? pozdrawiam
julo23 Opublikowano 28 Lutego 2012 Opublikowano 28 Lutego 2012 Też sie nad wym zastanawiałem... przebieg mam podobny. Z tym że nie zgrzyta ale dosyć ciężko było wrzucić bieg po postoju na dużych mrozach. Tylko nie wiem czy jest sens. Może lepiej nie grzebać przy skrzyni...
Pawlo 2004 Opublikowano 28 Lutego 2012 Opublikowano 28 Lutego 2012 Przy -30 wszystko ciężko chodzi, olej przy takiej temp. jest strasznie gęsty. Najlepiej przy przejściu z biegu niższego na wyższy pozostawic lewarek zmiany na luzie przez 1-2 sekund a nie bezposrednio walic z np. z jedynki na dwójkę. Po rozgrzaniu się oleju wszystko wróci do normy. Ps. A tak BTW to ja mam przebiegu 280 i mi nic nie zgrzyta
Artak Opublikowano 28 Lutego 2012 Opublikowano 28 Lutego 2012 Jak ruszam na dużym mrozie to przez chwilę mam wrażenie jakbym ciągnął przyczepę ale u mnie jest Q i dosłownie samochód ma chęć zgasnąć na 2 biegu na wolnych obrotach. Po chwili wszystko mija i pozostaje frajda. Przebieg 113 tkm i wszystko chodzi idealnie.
Rekomendowane odpowiedzi