D_Y_Z_I_O Opublikowano 29 Lutego 2012 Opublikowano 29 Lutego 2012 Witam od kupna jest problem z ABS-em po po prostu nie działa i pali się kontrolka ABS i krzyczy i miga wykrzyknik dzisiaj podłączyłem vag-a i takie błędy wyskoczyły Control Module Part Number: 4D0 907 379 K Component and/or Version: ABS/EDS BOSCH 5 7680 Software Coding: 0265109031 Work Shop Code: BB 37680 2 Faults Found: 00285 - ABS Wheel Speed Sensor: Front Right (G45) 30-00 - Open or Short to B+ 00526 - Shareware Version. To Decode all DTCs 27-00 - Please Register/Activate 1 Błąd to wiadomo czujnik prawy przód i to pewnie prawda bo były kable urwane itp. 2 błąd włącznik stopu ? Skasowałem błędy ale wracają
Damian086 Opublikowano 29 Lutego 2012 Opublikowano 29 Lutego 2012 Dorzucę tłumaczenie błędów po polsku 00285 P1716 Sygnał prędkości kół ABS #2 (prawy przód) zakres / działanie – G45 00526 Przełącznik świateł hamulców – niewłaściwy sygnał (f)
Dev Opublikowano 29 Lutego 2012 Opublikowano 29 Lutego 2012 jedno i drugie to sprawdzenia ewentualnie do wymiany
D_Y_Z_I_O Opublikowano 29 Lutego 2012 Autor Opublikowano 29 Lutego 2012 Włącznikiem stopu poruszałem powciskałem skasowałem błędy i już teraz się nie pojawia (dziwne) a czujnik to jakiś rzeźnik wybijał i zakładał bo jest pogięty od strony koronki i kable tak jak mówiłem przecięte były i skręcone nawet nie polutowane i taśmą zaklejone także jutro idzie do wymiany cały czujnik. Dam znać po wymianie
D_Y_Z_I_O Opublikowano 4 Marca 2012 Autor Opublikowano 4 Marca 2012 Wymieniłem czujnik prawy przód i przekręcam kluczyk i sukces wszystko ok ale jak się przejechałem kawałek znowu kontrolka abs i krzyczy więc podpiąłem vaga i co i teraz zamiast 285 to pojawił się błąd 283 Czyli co mam jeszcze wymienić ten lewy czujnik ? Coś mnie ten abs nie lubi
vwaraf Opublikowano 4 Marca 2012 Opublikowano 4 Marca 2012 w blokach pomiarowych absu możesz sprawdzić jaka jest różnica pomiędzy obrotami kół , prawdopodobnie występuje teraz za duża różnica po między lewym a prawym czujnikiem po prostu jest słabszy można by też zmierzyć miernikiem rezystancje jednego i drugiego i ewentualnie spróbować wyczyścić wszystko w lewym kole może pomoże
Rekomendowane odpowiedzi