pajelo Opublikowano 5 Marca 2012 Opublikowano 5 Marca 2012 witam! wiem ze byl ten temat poruszany, ale nie jestem pewien co zrobic. Zlamala mi sie rurka ta oslaniajaca bagnet, doslownie przy samym koncu. Zamowilem juz nowa, jutro wymieniam. Rozumiem ze wystarczy wcisnac ta rurke jak najabrdziej i po temacie ? i jeszcze mam problem, bo nie jestem pewien czy ten kawalek nie wlecial mi do silnika, tzn, jeden udalo mi sie wydostac, nie wiem gdzie jest drugi. Czytalem na forum, ze jest tam specjalna siateczka przy wlocie zapobiegajaca, a z kolei inni mowia ze nalezy rozebrac miske, albo spuscic olej sprawdzic. Sam jzu nie wiem ? :/ Zaznaczam ze jezdzilem tak z 10KM , dopiero zauwazylem w domu. Zachlapalo troche silnik. Z gory dzieki za odpowiedz!!!
machina Opublikowano 5 Marca 2012 Opublikowano 5 Marca 2012 Jeżeli wydostałeś tą okrągłą część co wchodzi do środka metalowej to nie masz się czym przejmować. Nawet jak kawałek plastyku wpadł przez ten malutki otworek to silnikowi krzywdy nie zrobi.
pajelo Opublikowano 5 Marca 2012 Autor Opublikowano 5 Marca 2012 z tej okaraglej czesci odsykalem tylko kawaleczek, tak chyba nawet mniej niz polowe. a ten caly kawalek ogragly to chyba by nawet sie nie zmiescil do srodka bo za duzy jest, a ten otwor niewielki. no ale sam nie wiem ... ale chyba nie ma az tak czym sie przejmowac.. dzieki za odpowiedz!
yarek7504 Opublikowano 5 Marca 2012 Opublikowano 5 Marca 2012 u mnie rurkę podczas montażu musiałem puknąć lekko gumowym młotkiem bo nijak nie dała się wcisnąć na właściwe miejsce...a zamawiłeś w serwisie czy allegro bo różnica w cenie niewielka za to w jakości spora(wiem bo najpierw zamówiłem na allegro )
pajelo Opublikowano 5 Marca 2012 Autor Opublikowano 5 Marca 2012 no wlasnie tak samo mam zamiar zrobic ;D a zamawialem z serwisu audi w Goerlitz(niemcy) za dokladnie 4 euracze, sama rurka(obudowa). i ponoc na jutro ma byc.. takze bd montowac. troche mnie tylko martwi ta reszta plastiku ale zobaczymy, moze spuszcze olej..
rafikk01 Opublikowano 6 Marca 2012 Opublikowano 6 Marca 2012 tam w misce jest plastikowa wanna która zapobiega zbyt mocnym bryzganiem oleju wiec jak cos spadnie plastik na dno i nic mu nie będzie
pajelo Opublikowano 6 Marca 2012 Autor Opublikowano 6 Marca 2012 no wlasnie wymienilem poprostu ta rurke i tyle. czas pokaze.. a i dolalem 100 oleju, bo troche zakonserwowało silnik;) dzieki!
yarek7504 Opublikowano 6 Marca 2012 Opublikowano 6 Marca 2012 troche mnie tylko martwi ta reszta plastiku ale zobaczymy, moze spuszcze olej..mnie też chyba kawałek plastiku wpadł ale nic się do tej pory nie wydarzyło
Rekomendowane odpowiedzi