Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

1.9 TDI AFN i 1Z Montaż tempomatu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

kostki powinny być tak jak w ajm

Opublikowano
kostki powinny być tak jak w ajm

Hmm..

Dziś tak testowo zajrzałem pod podszybie, i znalazłem... chyba ECU jak w tym temacie?

Hc1nWl.jpg

Czyli co, jednak mam się stosować do tego tematu?

Opublikowano

Każde ECU wygląda tak samo z zewnątrz:wink: Chodzi o to że przed liftem trzeba się wpinać bezpośrednio w ECU, a polifcie powinny być ładne wtyczki. Musisz przewalić dokładnie te dwa tematy o tempomacie, a potem ocenić jak masz u siebie

Opublikowano

a gdzie tych wtyczek niby szukać? żeby mieć pewność przed rozpoczęciem montażu :doh:

Opublikowano

no przeczytaj te dwa tematy o tempomacie, wszystko tam jest

Opublikowano

czytałem czytałem, no ale nic, trzeba wziąć narzędzia i iść na żywca obadać sytuację :decayed:

Opublikowano
Każde ECU wygląda tak samo z zewnątrz:wink: Chodzi o to że przed liftem trzeba się wpinać bezpośrednio w ECU, a polifcie powinny być ładne wtyczki. Musisz przewalić dokładnie te dwa tematy o tempomacie, a potem ocenić jak masz u siebie

Ja auto mam przedliftowe.. wszystkie potrzebne kable wychodziły z ECU do kostek które znajdują się pod nim... dolutowałem kable do końcówek w kostkach. (na czas lutowania konkretne piny wyciągałem na chwilę z kostki)

Opublikowano
czytałem czytałem, no ale nic, trzeba wziąć narzędzia i iść na żywca obadać sytuację :decayed:

Eh byłem przy aucie, pomęczyłem się z demontażem wszystkiego ale przynajmniej wiem:

0lCcal.jpg

Czyli muszę instrukcji pod AJM się słuchać.

Dzięki bardzo za pomoc i już nie śmiecę tutaj :wink:

Opublikowano

Pytanie to nie śmiecenie. Ja tam dokładnie nie widzę, ale znajdziesz

Opublikowano
Ja tam dokładnie nie widzę, ale znajdziesz

No ale chyba na foto już widać tą białą kostkę.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Przymierzam się do założenia tempomatu w swojej A4 B5 1Z i prosiłbym o opinie osób które posiadają również 1Z i bawiły się w zakładanie tempomatu, były jakieś problemy? U ilu osób działał bez problemu?

Opublikowano

zakładałem u siebie i zero problemów :decayed: i działa idealnie

Opublikowano
zakładałem u siebie i zero problemów :decayed: i działa idealnie

1Z?

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Panowie a jak to jest za założeniem tempomatu do benzyny 2.8 ??? chciał bym wyrezać sobie tempomat

Opublikowano

Gdzieś czytałem, że to zależy czy masz elektroniczny gaz czy nie,

ponoć jeśli jest e-gaz (jak w tdikach) to bardzo podobnie się to robi.

A jeśli nie to... trochę roboty jest :grzywa:

Opublikowano

no właśnie tyle też wiem ale interesuje mnie czy ktoś już ogarniał :P

Opublikowano

Kolego najważniejsze pytanie czy masz gaz na linke czy już elektroniczny , jak na linkę to sporo roboty , większe koszta i nie warto sie w to bawić , z tego co kojażę to gdzieś widziałem wątek o twoim silniku , jak znajdę to wkleje link

Opublikowano
Kolego najważniejsze pytanie czy masz gaz na linke czy już elektroniczny , jak na linkę to sporo roboty , większe koszta i nie warto sie w to bawić , z tego co kojażę to gdzieś widziałem wątek o twoim silniku , jak znajdę to wkleje link

ok fajnie bo ja szukałem i nic :facepalm: a powiedz mi wiesz może jak sprawdzić czy mam linkę czy elektroniczny bo nie wiem :grin:

Opublikowano

po wlepce i kodach wyposażenia jeżeli masz taki kod

0L2 = Pedał gazu z modułem elektronicznym

to zakładasz manetkę i w odpowiednie piny podłączasz

jeżeli nie masz kodu to gra nie warta świeczki :decayed:

Opublikowano

W weekend zakładałem w swoim AHU '98 tempomat i działa dobrze :good: Opis bardzo pomocny ale warto uzupełnić go o informację, że od roku 1998 (ja mam XII.1997) jest inny sposób mocowania kierownicy. Zamiast nakrętki na klucz 24 jest śruba na specjalny klucz o 12 wypustkach jednak można go z powodzeniem zastąpić nasadką TORX55. Myślę, że ta informacja może się przydać posiadaczom mini-liftu, ja w połowie roboty musiałem jechać do sklepu po klucz :facepalm: