Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Czy wejda 18-tki?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

myślałem że ty mi odpowiesz bo zauważyłem że znasz się na tym.

ET 35 do B5

A nawet jeśli kupisz z innym ET to zawsze można dołożyć dystanse.

znajomy ma koła z ET 35 więc moge je śmiało od niego brać i będą idealnie leżały na B5 ?

Opublikowano
ET 35 do B5

interesuje mnie do b6. Jak najmniej komplikacji. Jak złe dobiorę to będę myślał o dystansach

Opublikowano
myślałem że ty mi odpowiesz bo zauważyłem że znasz się na tym.
ET 35 do B5

znajomy ma koła z ET 35 więc moge je śmiało od niego brać i będą idealnie leżały na B5 ?

Tak, Gdy wartość ET się zmniejsza – alufelgi wystają bardziej na zewnątrz. Zwiększenie ET powoduje natomiast umiejscowienie koła bardziej wewnątrz nadkola, czyli ET25 nie będą pasowały. W B5 ET felgi to 45, mówimy tu o felgach jakie były oryginalnie montowane, ale wiadomo że koła są "schowane" i nie ładnie to wygląda. Najlepiej to ET35 przy 8calowej feldze. Opona 225/40.

Opublikowano

ja mam u siebie 8,5x17 et 13 na oponkach 225/45/17 i jak sie patrzy od góry to opona idzie równiutko z błotnikiem

do tego troszke w dół i wyglada to tak imgp4403h.jpg imgp4404g.jpg

i jakby komuś to sie podobało znalazłem jedne na allegro http://allegro.pl/brock-8-5x17-et-13-mercedes-r129-sl-5x112-audi-s6-i2258664792.html

Opublikowano

Tylko że te z aukcji mają inny otwór centrujący, u nas jest 57,1 dokładnie... I pewnie potrzebne by były pierścienie centrujące, tzn na pewno... :whistling:

Opublikowano

no no dokładnie + 4 pierścienie;P

Opublikowano

hmmm, że też mi wcześniej umknął ten temat... 4 x 18/9,5 cala z ET 30 :) za tydzień, maks dwa pokaże, że sie zmieści :D pozdrawiam

Opublikowano
hmmm, że też mi wcześniej umknął ten temat... 4 x 18/9,5 cala z ET 30 :) za tydzień, maks dwa pokaże, że sie zmieści :D pozdrawiam

a czego ma sie nie zmieścić

błotniki podklepiesz naciagniesz i nawet zglebisz wtedy jak nalezy, bo bez tego nie da rady będzie tarło o rant błotników, no chyba ze konkretny naciąg opony

No chyba ze twoja gleba to max -40 to wredy to i et 20 wejdzie, tylko co z tego jak szpara na 2-3 palce

Opublikowano

pospawałem sobie przyrząd do wyciągania rantów nadkoli ;) a gleba myślę jest dobra, koło chowa sie w nadkolu :) będą zdjęcia, to pogadamy ;)

Opublikowano

Panowie a 235/40/18 z et45 wejda do b5 nie beda obcierac?

Opublikowano

mam takie wsadzone na 9,5 cala z ET 30 :) Ty masz felge pewnie maks 8,5 cala, więc nie będzie obcierać z takim ET :)

Opublikowano

felga jest 8j

jaka masz glebe(u mnie -40)?? tez masz b5?

Opublikowano

nie mierzyłem, ale koło chowa sie w nadkolu ;) owszem, b5 w Q

Opublikowano
nie mierzyłem, ale koło chowa sie w nadkolu ;) owszem, b5 w Q

Daj jakąś fotkę bo 8" przy ET30 na feldze 18" ni h!@a nie zmieściło się w B5 Q w nadkolu, w ośce zresztą też się nie zmieści.

Tu masz fotki jak to wygląda: http://a4-klub.pl/vb/showthread.php?227703-ALL-B5-Czy-wejda-18-tki&p=2728538&viewfull=1#post2728538

Chyba, że masz powyciągane nadkola.

Opublikowano

235/40/18 to jest zdecydowanie za szeroka opona do B5

Opublikowano
235/40/18 to jest zdecydowanie za szeroka opona do B5

Czemu? Ja mam 235 i podoba mi się :decayed:

Opublikowano

ja ma,m 225/40/18 8,5cala pierwsze na seryjnym zawiasie wyglądała jak koza , teraz siedzi na gwincie i jest kox nic nie trze nawet przy sporym obciążeniu, a palca między opone a nadkole nie da sie włożyc z przodu i z tyłu

Opublikowano

możecie mi doradzić jaki gwint z allegro? rozbieżność cenowa jest spora. Co wybrać? czekam na Wasze opinie

Opublikowano
możecie mi doradzić jaki gwint z allegro? rozbieżność cenowa jest spora. Co wybrać? czekam na Wasze opinie

Chyba nie ten temat kolego...

Ja też śmigam na 235/40/18 i jest w miarę, choć chciałbym 225 :decayed:

Opublikowano

ja kupiłem gwinta KW i powiem szczerze jest za...iste , dałem za 2 miesięczne cały kpl z kluczmi wszystko w pudełku 850zł