Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B7] Wlałem diesla do silnika benzynowego

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam jest szybka prosba co zrobic i co mu dolega. Tak jak w temacie glupio sie przyznac ale wlalem do silnika benzynowego 7 litrow diesla. Mialem juz rezerwe i dolalem 7 litrow diesla :/ jak sie zorientowalem juz zaciagnol tej mieszanki i zgasl:/ stwierdzilem ze bylo tylko 7litrow diesla i dolalem do pelna benzyny czyli jakies 60 litrow. teraz gdy odpalam raz swieci sie raz miga kontrolka engine i samochod nie chodzi rowno:/ co mam zrobic przepalic go bo moze w filtrze i na swiecach juz pociagnelo tego diesla jak bylo male rozcieczenie czy co?? teraz przy takim rozcieczeniu 7litrow diesla 60 bezyny juz powinien to przelknac. co mam robic???

Opublikowano
  • Autor

Tak ale link jest odwroty do mojego problemu ja wlalem do bezyniaka diesla:):) a nie jak w linku do diesla benzyny:):)

Opublikowano

Mieszając ON z benzyna znacznie obniżyłeś liczbę oktanową paliwa. Ten silnik jest czuły na liczbę oktanową. Więc silnik będzie Ci szarpal bo możesz mieć spalanie stukowe i stąd lampka czeck engine. Lepiej zlać całe paliwo i odsprzedać je komuś ze starszym benzyniakiem. Zalać cały bak swieżego i bedzie OK.

Opublikowano
  • Autor

ale tak malo diesla na taka ilosc benzyny tak zle by wplynol/??? moze w filtrze lub na swiecach sie osiadzil diesel

Opublikowano

teraz to tylko wymienić silnik na Diesela :)))))

a poważnie dodaj jakiegoś uszlachetniacza do benzyny, lub dolej benzyny 98 ( mozna zlać pół zbiornika przed tankowaniem ) powinno wrócić do normy

Opublikowano

Jak można zalać benzyniaka dieslem? przecież pistolety od diesla są grubsze

Opublikowano

kiedys do malucha zalalem disla i chodzil nawet przy wylaczonym zaplonie :naughty: od tamtej pory stojac przy dystrybutorze dwa razy patrze co biore kolega napewno juz tez tak bedzie robil

Opublikowano
Jak można zalać benzyniaka dieslem? przecież pistolety od diesla są grubsze

:facepalm::facepalm::facepalm:

Szkoda że nie zalałeś V-Powera lub 98.

Opublikowano

jak ktoś już tu napisał, najlepiej zlać paliwo, do zbiornika można dostać się najlpeiej z pod kanapy

można też pozostawić silnik na wolnych obrotach aby przepalił to co ma w filtrze zassanę zaraz po zalaniu ON, bo jak napisałeś masz 7 litrów ON (tylko) i na bieżąco dolewać Pb

Opublikowano
  • Autor

Chodzil na wolnych obrotach z 1,5 h i nic to nie dalo dalej telepalo nim:/ przejechalem sie to szarpal jak nie wiem:/

Ale teraz pojechalem do sklepu i jak by nigdy nic :):):) tylko tyle ze swieci kontrolka engine:/ mam nadzieje ze nie zapesze i juz bedzie ok i na bierzaco bede dolewal benzyny 98:):)

Ps a co do grubosci pistoletu to prawda ale to dluga historia

Opublikowano

jedz na kompa zobacz czy nic nie zepsules takim zabiegiem hehe:dancing:

Opublikowano

kup profilaktycznie srodek firmy STP do czyszczenia wtryskiwaczy i wlej paliwo VERVA 98 na orlenie i mysle ze powinno byc ok. VERVA zawiera pewne dodatki czyszczące ukl.paliwowy i w polacznie z STP wyplucze caly ukl. Przed tym wymienilbym filtr paliwa.powodzenia

Opublikowano

czasami się zdarza chociaż do bęzyniaka ciężko wlać diesla,wymień sobie filtr paliwa sprawdź czy pompa paliwowa w zbiorniku pracuje prawidłowo,jeśli kontrolka check engine nie zgaśnie podłacz się pod vaga i sprawdź jakiemasz błedy i czy można je usunąć.

Opublikowano
kup profilaktycznie srodek firmy STP do czyszczenia wtryskiwaczy i wlej paliwo VERVA 98 na orlenie i mysle ze powinno byc ok. VERVA zawiera pewne dodatki czyszczące ukl.paliwowy i w polacznie z STP wyplucze caly ukl. Przed tym wymienilbym filtr paliwa.powodzenia

browara mu dac dobrze pisze:beach::beach::banan3:

Opublikowano

Trzeba było po Assistance zadzwonić. Przynajmniej moje assistance obejmuje zatankowanie niewłaściwego paliwa.

Opublikowano
  • Autor

Dzis jezdzilem i wszystko jest ok oprocz tej kontrolki:/ a orlena nie mam bo ja z UK:) poszukam tego srodka dziex

Opublikowano

No to popełniłeś moto-grzech ;) sorki za OT :)

Opublikowano

ja bym na Twoim miejscu wylał to paliwo i wymienił filtr