Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Centralny zamek - praca kierunkowskazów (lewy TAK - prawy NIE)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam pewien problem. Od jakiegoś czasu przestała mi działać cała prawa strona kierunkowskazów podczas otwierania/zamykania auta - centralnym zamekiem. Podejrzewam, że wina leży po stronie połączeń przy sterowniku centralnego układu - albo gdzieś pomiędzy prawym kierunkiem a sterownikiem. Spotkaliście się z takim problemem? Gdzie ewentualnie szukać i sprawdzać? Chodzi o Avanta ;-)

Pozdrawiam.

Opublikowano

która wersja auta?

czy sterownik fabryczny czy dokładany?

Opublikowano

zakoduj jeszcze raz miganie kierunkow przy centralnym

Opublikowano
  • Autor

Wersja auta? polift - przejściówka... sterownik chyba fabryczny chociaż szczerze mówiąc to aż tak się jeszcze nie przyglądałem mocno...

Zakodować? W związku z powyższym niebardzo się orientuję, jeżeli chodzi o tą część elektryki ;-P VAGiem się to robi czy jak? ;-)

Opublikowano

fabryczny to kluczyk scyzoryk, niefabryczny to dodatkowy pilot...

Opublikowano
  • Autor

Czyli niefabryczny w takim razie.. scyzoryka niet ;-)

Opublikowano

Ja mam scyzoryk i alarm nie jest fabryczny.

Może wypalił się przekaźnik od włączania kierunków w alarmie.

Opublikowano
  • Autor

No właśnie podejrzewam przekaźnik jakiś, bo nie padło od razu tylko raz działało raz nie.. teraz już w ogóle nie działa jedna strona. Gdzie tego szukać? Jak sprawdzić?

Opublikowano

trzeba znaleść centralkę (alarmu lub sterownika zamka ) i wylutować przekaźnik kierunków i wymienić , w niektórych urządzeniach stosowano przekaźniki 2 obwodowe mocno awaryjne

Opublikowano

Zależy jak ta centralka była montowana, w niemczech montują na tzw. szybko złączki które lubią z czasem śniedzieć i może to być wina. Tak jak koledzy piszą musisz odnaleźć centralkę i zobaczyć czy podaje sygnał, można do obejść wstawiając diody wtedy jak padło coś w centralce podasz sygnał na obie strony, wykluczając efekt świecenia obu kierunków przy włączeniu np. w lewo.

Opublikowano
  • Autor
trzeba znaleść centralkę (alarmu lub sterownika zamka ) i wylutować przekaźnik kierunków i wymienić , w niektórych urządzeniach stosowano przekaźniki 2 obwodowe mocno awaryjne

Znajomy elektryk mi właśnie mówił o tym przekaźniku... że czasami wystarczy "odświeżyć" jego połączenie...

Zależy jak ta centralka była montowana, w niemczech montują na tzw. szybko złączki które lubią z czasem śniedzieć i może to być wina. Tak jak koledzy piszą musisz odnaleźć centralkę i zobaczyć czy podaje sygnał, można do obejść wstawiając diody wtedy jak padło coś w centralce podasz sygnał na obie strony, wykluczając efekt świecenia obu kierunków przy włączeniu np. w lewo.

O tym też wspominał... zastanowię się jak się cieplej zrobi... mam kilka rzeczy do zrobienia w okresie letnim ;-)

a normalnie podczas jazdy kierunki sa?

Są są ;-)

Opublikowano

witam.

Panowie od kilku miesięcy mam a4 b5 2000r po lifcie, odkąd mam ten samochód to nigdy nie migały kierunki podczas zamykania i otwierania z pilota.

alarmu chyba nie ma, kluczyk osobny pilot ori, jest jakiś moduł komfortu bo jest domykanie szyb i otwieranie z tego pilota.

pytanie czy coś nie styka czy jest to opcja nieaktywna czy ma nie być migania.

drugie pytanie co mogę dodatkowo uruchomić w module komfortu???, może kierunki na dotyk?.

dzięki za info

Opublikowano

jesli nie mroga to vagiem musisz ustawic bo jest wylaczone ja tak mialem. a o co chodzi ci z tymi kierunkami na dotyk. ustawic mozna rozne rzeczy. zamykanie kufra przy 15 km/h zamykanie calego samochodu po przekroczeniu 15km/h kierunki ile razy ma mignac i takie tam wiecej tutaj

http://a4-klub.pl/vb/showthread.php?3614

Opublikowano

co do kierunków to chodziło mi o delikatne kliknięcie manetki kierunkowskazów a one powinny migać.

dzięki za naprowadzenie w odpowiedni temat

pozdro.

Opublikowano

kolego mialem identyko ten sam problem balem sie ze ze elektryka siadla a okazalo sie ze wystarczylo poruszanie i przeczyszczenie wtyczek co sa przy pompce w bagazniku i problem zniknal ;) u mnie nie swiecila strona od pasazera