Lampi Opublikowano 12 Marca 2012 Opublikowano 12 Marca 2012 Witam kolegów Audi-maniaków!! Jak w temacie mam mały dylemat ponieważ potrzebuję wymienić maglownicę oraz kolumnę kierowniczą.. dostępne części na szrocie pochodzą od 2006 B7 2.0 TDI i tu pytanie czy taki zestaw pasowałby do mojej 2001 B6 1.8T?? Z góry dziękuję za podpowiedzi bądź sugestie.
wrclaguna Opublikowano 12 Marca 2012 Opublikowano 12 Marca 2012 Pewnie bedzie pasował Tu masz w sumie temat o servotroniku to cos sie wiecej dowiesz http://a4-klub.pl/vb/showthread.php?198811-ALL-B6-B7-Aktywny-uk%B3ad-kierowniczy-quot-SERVOTRONIC-quot/page2
elmartinez Opublikowano 12 Marca 2012 Opublikowano 12 Marca 2012 U siebie mam zamontowany magiel z B7 2,0TDI z 2007r - a mam B6 1.8T
Lampi Opublikowano 12 Marca 2012 Autor Opublikowano 12 Marca 2012 Dzięki wielkie a Elmartinez powiedz czy jakieś komponenty dodatkowe wymieniałeś typu końcówki drążków?
tomek040486 Opublikowano 12 Marca 2012 Opublikowano 12 Marca 2012 Dzięki wielkie a Elmartinez powiedz czy jakieś komponenty dodatkowe wymieniałeś typu końcówki drążków? tu bym sie nawet nie zastanawiał.przecież stare końcówki ręką nie zejdą więc wali sie młotkiem w zwrotnice i to dośc dużym mlotkiem tak wiec i koncówki obrywaja i to zdrowo, a przeciez skoro czesc ze zlomu to juz same przez sie nowe nie sa.
elmartinez Opublikowano 12 Marca 2012 Opublikowano 12 Marca 2012 końcówki drążków które były przy tej kupowanej przeze mnie maglownicy były w dobrym stanie dlatego nic więcej nie zmieniałem. Zobacz w jakim stanie będą u ciebie drążki i końcówki drążków. Jesli będą ok to zostaw wymienisz sobie je najwyżej za jakiś czas. Pozdrawiam
akwarium Opublikowano 14 Marca 2012 Opublikowano 14 Marca 2012 jak muwi elmartinez jak sa dobre to zostaw,nadejdzie ich czas
tomek040486 Opublikowano 14 Marca 2012 Opublikowano 14 Marca 2012 wszysko dobrze tylko poluzuj koncówki i nakretki kontrujace zeby w razie co zbierznosc ustawic. jak wyjety magiel to latwo zrobic a jak juz jest na aucie to na ogól i tak i tak konczy sie wymiana
elmartinez Opublikowano 15 Marca 2012 Opublikowano 15 Marca 2012 Ja bym nic nie luzował. Zbieżności i tak sam nie ustawisz tylko będziesz musiał jechać do zakładu gdzie mają do tego sprzęt. Jak będą ustawiać zbieżność to poradzą sobie z tymi nakrętkami.
Rekomendowane odpowiedzi