Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Przerywacz- reanimacja

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Chciałbym się dowiedzieć czy ktoś posiada parametry (nazwa, model) przekaźnika (tego od kierunków) w przerywaczu 8D0 941 509H, ewentualnie czy jest możliwość podmiany tego przerywacza na inny model. Na allegro rzadko można trafić używkę tego modelu w cenie poniżej 100 zł.

Czy ktoś używał zamiennika z alledrogo za 78 zł ?? http://allegro.pl/wlacznik-swiatel-awaryjnych-audi-a4-b5-95-01-nowy-i2177733564.html , jeśli tak to jakie macie opinie o nim (głównie chodzi mi o trwałość styków na przekaźniku)

Pozdrawiam

Opublikowano

Jeśli mogę Ci doradzić, wyjmij ten przerywacz, i go rozbierz, masz tam takie blaszki, między nie trzeba włożyć np. kawałek zapałki, tak aby ta sprężynka miała większy opór. U mnie pomogło, od 2 miesięcy działa i nic się nie dzieje a sam już się rozglądałem za nowym. Gdzieś na forum jest opis.:wink:

Opublikowano

Został on zreanimowany ale styk ma już wypalony i nie bardzo chce mi się kupować tak drogi przerywacz ( ceny są powalające na alledrogo )skoro mogę przelutować sam przekaźnik :)

Opublikowano

Faktycznie ceny jak za mokre zboże, ja się zastanawiałem nad założeniem od motocykla, takiego małego, tyle że trzeba delikatnie instalację przerobić, ale na szczęście dostał 2 życie:decayed:

Opublikowano

A może ktoś skorzystał z oferty z zamiennika ???

Opublikowano

Nikt a nikt nie bawił się zamiennikiem albo reanimacją tego modelu przez przelutowanie przekaźnika ??