peju Opublikowano 17 Marca 2012 Opublikowano 17 Marca 2012 Witam Na forum jestem od niedawna, a tutaj chciałbym przedstawić swojego bohatera. Dodam, że pierwszy raz mam styczność z Audi. Dziś przed sesją zdjęciową miałem zamiar przejechać się do myjni, ale z racji tego, że zrobiło się ciepło, ludzie rzucili się na myjnie jakby nigdy czegoś takiego nie widzieli i były duże kolejki. Nie chciało mi się czekać, auto brudne więc nie ma co pokazywać jak błyszczy, toteż sesja skromna ale wystarczy na pierwszy rzut oka: Wyposażenie: el. szyby, el. lusterka, klimatyzacja, skórzana tapicerka, alufelgi 17", system nawigacji, ASR, centralny zamek, autoalarm, poduszka powietrzna, radio / CD, wspomaganie kierownicy, immobiliser, komputer, tempomat, podgrzewane fotele, czujnik deszczu, ESP, światła przeciwmgłowe, pod. przednia szyba Co mnie zaskoczyło: Duża Navi czyli RNS-E w tym roczniku czego nigdy dotąd w wersji z 1.9TDI nie widziałem w ogłoszeniach. To na plus. Na minus... że taka full wersja ma z tyłu szyby otwierane na korbkę. Lekki grymas na twarzy budzi też podgrzewanie przedniej szyby - zamiast tych elektrycznych niewidocznych pasków, dodatkowy, mocny nawiew... hmmm. Tutaj od razu pytanie: Jak to się sprawdza zimą ? Jakieś usterki: Auto oglądałem z bardzo dobrze znającą się osobą. Mam malowaną blachę/błotnik nad prawym kołem, wymienianą przednią szybę, jeden kluczyk i żadnej historii tego auta. Mimo tych bolączek, stan auta nie budził zastrzeżeń - silnik chodzi i odpala rewelacyjnie. W środku pęknięty jedynie zatrzask podłokietnika i tylna klapka od popielniczki. Wóz sprowadzony w 2007 z Niemiec, w Polsce miał jednego właściciela - należał do rodzinki, która raczej o niego dbała. Żaden handlarz, przedstawiciel itp. Co jest nie tak: 1. Spalanie budzi moje wątpliwości ale to już rozwinąłem tutaj: http://a4-klub.pl/vb/showthread.php?228872-Ile-tak-naprawde-pali-1-9TDI 2. Czujnik Zapięcia Pasów. No wkurza mnie nieziemsko. Włącza się czasem jak na siedzeniu pasażera nikogo nie ma, albo postawie nawet swoją lekką teczkę. Można to wyłączyć komputerowo? Będzie miało to wpływ na działanie poduszek powietrznych? Czy lepiej zostawić to i np kupić gdzieś na giełdzie samą końcówka od pasa i wsadzić na stałe? Do zrobienia: 1. Światła LEDowe przednie. Chce konkretne lampy, bardzo mi się podobają. Jednak co chwila widzę B7'kę z LEDami tylnymi a nikt nie ma na przodzie. Przecież to super sprawa. O co chodzi? Czy to zakazane? Skomplikowane? Wiążą się z tym jakieś niedogodności? 2. Przyciemnianie szyb. 3. Pakiet CHROM - relingi + listwy wokół szyb. Czy to mogą zrobić w jakichś warsztatach np poprzez malowanie i zmianę listw? Widziałem tutaj w dziale "warsztat" jak to zrobić, ale ja się za to nie zabiorę. 4. Fotele. Skóra jest uważana za najwyższy standard. Problem w tym, że mnie się wcale nie podoba. Chciałbym to wymienić. Jest ktoś chętny? Mówię na poważnie. Z tym że, nie przejdzie wszystko co nie jest skórą. Chciałbym mieć te fotele z regulacją odcinka lędźwiowego a także jak jest taka możliwość z siatkami/kieszeniami z tyłu dla pasażerów jak widywałem w wersji 3.0TDI. Podobają mi się dokładnie te: http://www.fotoload.pl/123aa51/5ca47fed2dc43c743071b715852cf68f9996.jpg 5. Radio. Nie ma co się oszukiwać. Jakkolwiek RNS-E mógłby się komuś podobać, trzeba przyznać iż jest to radio "niereformowalne". Wole coś nowszego ze standardem Divx, slotami kart SD (te nowe SDHC) itp. 6. SzyberDach / Solar Dach. Wiem, że ofert jest pełno. Gorzej z SolarDachem, ale firma Webasto robi takie rzeczy. Jednak cena może mnie sprowadzić na ziemię. Jak to wygląda? Czy taki dorobiony szyberdach jest zrobiony solidnie? Nie przecieka po jakimś czasie? Jakie są wasze zdania na ten temat? 7. Ogrzewanie postojowe. No, to tak po krótce Mam nadzieję, że chociaż na część pytań znajdę tu odpowiedź.
mydlo Opublikowano 17 Marca 2012 Opublikowano 17 Marca 2012 Skóra i RNS-E to już całkiem całkiem wyposażenie 6. SzyberDach / Solar Dach. ten mod bym sobie darował, za dużo rezania i ingerencji w nadwozie
peju Opublikowano 17 Marca 2012 Autor Opublikowano 17 Marca 2012 mydlo, ale czym to moze grozic? skrab, w zasadzie nie mam nic do niej. W sumie moze byc. A masz jakies propozycje? Aha... jeszcze jeden mankament wizualno-blacharski. Zona wlasciciela "pocalowala" drzwi od garazu, czego efektem jest niedomykajaca sie do konca maska (widac lekka szczeline nad grillem). Oczywiscie wylapalem to przy ogledzinach auta. Normalnie z pozycji stojacej jest to w ogole nie widoczne, ale teraz gdy robilem zdjecie z kucaka, na linii prostej z maska i na nie popatrzylem, az sie przerazilem. Mocno razi w oczy. Jeśli ktoś jeszcze coś wie na powyższe pytania, byłbym wdzieczny za odpowiedzi. Szczegolnie w przypadku pasów, LED i foteli.
dziadek Opublikowano 17 Marca 2012 Opublikowano 17 Marca 2012 1. Światła LEDowe przednie. Chce konkretne lampy, bardzo mi się podobają. Jednak co chwila widzę B7'kę z LEDami tylnymi a nikt nie ma na przodzie. Przecież to super sprawa. O co chodzi? Czy to zakazane? Skomplikowane? Wiążą się z tym jakieś niedogodności? po prostu wioska i tyle - ja bym ci odradzał jak narazie furka kox
akjam Opublikowano 17 Marca 2012 Opublikowano 17 Marca 2012 Lista modów zacna i oby nie brakło Ci zaparcia. Bezawaryjności. No i te ledy na przód... Jak kto woli.
peju Opublikowano 17 Marca 2012 Autor Opublikowano 17 Marca 2012 dziadek, wiadomo kwestia gustu. Mnie sie bardzo podobaja. Pod pojeciem wiejskiego tuningu sa rozne drastyczne modyfikacje i sposoby bezczeszczenia auta ale LEDy na przod chyba do nich nie naleza. Co wiecej, wydaje mi sie ze te lampki i to auto sa wrecz do siebie stworzone, jak mezczyzna z kobieta. Czarna A4 wyglada w nich bardzo agresywnie, drapieznie i swietnie sie prezentuje. Takie moje zdanie. Widzialem to na filmikach: ale nigdy na zywo w Polsce. Widywalem natomiast A4 w wersji B5 czy B6 z tymi lampami. One sa jakies inne i wygladaja koszmarnie.
dziadek Opublikowano 17 Marca 2012 Opublikowano 17 Marca 2012 tak jak mówisz że to rzecz gustu a o gustach się nie dyskutuje - oczywiście zrobisz jak zechcesz bo to twoje autko ale dla mnie ta audica z filmiku to wioska - szczególnie te tylne lampy
peju Opublikowano 17 Marca 2012 Autor Opublikowano 17 Marca 2012 Na tylne to nie mam takiego parcia i te z filmiku rowniez mi sie nie podobaja...
skrab Opublikowano 17 Marca 2012 Opublikowano 17 Marca 2012 mydlo, ale czym to moze grozic?skrab, w zasadzie nie mam nic do niej. W sumie moze byc. A masz jakies propozycje? Aha... jeszcze jeden mankament wizualno-blacharski. Zona wlasciciela "pocalowala" drzwi od garazu, czego efektem jest niedomykajaca sie do konca maska (widac lekka szczeline nad grillem). Oczywiscie wylapalem to przy ogledzinach auta. Normalnie z pozycji stojacej jest to w ogole nie widoczne, ale teraz gdy robilem zdjecie z kucaka, na linii prostej z maska i na nie popatrzylem, az sie przerazilem. Mocno razi w oczy. Jeśli ktoś jeszcze coś wie na powyższe pytania, byłbym wdzieczny za odpowiedzi. Szczegolnie w przypadku pasów, LED i foteli. mam sline ---------- Post added at 22:41 ---------- Previous post was at 22:37 ---------- tak jak mówisz że to rzecz gustu a o gustach się nie dyskutuje - oczywiście zrobisz jak zechcesz bo to twoje autko ale dla mnie ta audica z filmiku to wioska - szczególnie te tylne lampy zgadzam się ale z tyłem bo przut jest
danielo Opublikowano 17 Marca 2012 Opublikowano 17 Marca 2012 Z przodu to tylko ori bixy,z tyłu ledy od A6C6,a jak wyrezasz szyber solar to pokłon dla Ciebie,bo gadżet jest git.
Rekomendowane odpowiedzi