grzesiek1201 Opublikowano 17 Marca 2012 Opublikowano 17 Marca 2012 Witam mam problem z temperaturą.Jechałem z pracy i zaczęła mi mrugać kontrolka temp.patrze a na zegarze110 stopni zjechałem a pod maską mi płyn bulgotał we wężach a węże od chłodnicy zimne i chłodnica też. Wymieniłem termostat rozgrzałem go i to samo temperatura rośnie do 115 stopni a wąż górny ciepły a dolny zimny płyn w zbiorniczku aż bulgocze chłodnica zimna.wyjąłem termostat węże ciepłe ale temperatura ok.70stopni i nie ma ogrzewania co jest proszę koledzy o pomoc
grzesiek1201 Opublikowano 17 Marca 2012 Autor Opublikowano 17 Marca 2012 to nie uszczelka dopiero jak się rozgrzeje to bulgocze nie ma przedmuchu na uszczelce
grzesiek1201 Opublikowano 18 Marca 2012 Autor Opublikowano 18 Marca 2012 pompa chyba też nie bo jak wyjąłem termostat to w zbiorniczku krąży płyn i jest temperatura 70 stopni a jak włoże termostat to sie gotuje i wąż górny jest ciepły a dolny zimny tak wygląda jakby coś z termostatem ale przecież nowy założyłem nie wiem sam .Prosze o pomoc
grzesiek1201 Opublikowano 18 Marca 2012 Autor Opublikowano 18 Marca 2012 Miałeś kolego rację turbinka w pompie pękła na wałku i koło pasowe sie kreciło a turbinka stała w miejscu.Ważne że problem zdiagnozowany dzieki za pomoc
Dev Opublikowano 18 Marca 2012 Opublikowano 18 Marca 2012 wrzuc termostat do gorącej wody ok 100 stopni i zobacz czy sie otwiera
tomek040486 Opublikowano 19 Marca 2012 Opublikowano 19 Marca 2012 no to przy okazji rozrzad zrobisz:D
Rekomendowane odpowiedzi