michu93 Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Witam! W mojej a4 ktora kupilem jakis czas temu nie wiem czy byl wymieniany ale napisy jeszcze widac nie cale ale widac... czy musze sie spieszyc z wymiana?? (tak czy inaczej wymienie tylko chce wiedziec czy to musi byc teraz) z gory dzieki
Norbi TDI Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Taka metoda kontroli jak opisałeś jest śmieszna, a jesli napisy będa idealnie widoczne to co ? nie wymienisz rozrządu Nie czekaj tylko wymieniaj bo w najlepszym przypadku zobaczysz napisy na tłoku albo głowicy. Co potrzebne do wymiany znajdziesz w FAQ
michu93 Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Autor Opublikowano 24 Kwietnia 2008 ja wiem co jest potrzebne do wymiany i chce go wymienic
Rafaell Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Opublikowano 24 Kwietnia 2008 ja wiem co jest potrzebne do wymiany i chce go wymienic to wymieniaj jak najszybciej bo skutki zaniedbania mogą być opłakane. Pasek należy wymieniać co ok 60tyś km.
M@rcus Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Opublikowano 24 Kwietnia 2008 ja wiem co jest potrzebne do wymiany i chce go wymienic to wymieniaj jak najszybciej bo skutki zaniedbania mogą być opłakane. Pasek należy wymieniać co ok 60tyś km. Dokładnie, przeżyłem już coś takiego, ale w ex80-ce B3, tak więc koszty były stosunkowo niewielkie (około 1000zł ) W nowszych jednostkach może nie być tak "wesoło". Ciekawy jest moment sprawdzania "co się sypnęło/pobiło" Ważne jest też sprawdzenie kół zębatych - u mnie wykończyły pasek po 2 tys. km.
Musashi Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Opublikowano 24 Kwietnia 2008 skoro wszystko jest jasne, tzn wiemy ze rozrzad nalezy bezwzglednie wymieniac zaraz po zakupie autka lub po isiagnieciu dopuszczalnego przebiegu. wiemy jakie elementy nalezy wymieniac, wiec rozumiem ze temat jest wyczerpany. gdyby ktos mial cos ciekawego do dodania prosimy o PW, otworzymy watek. tymczasem zamykam
Rekomendowane odpowiedzi