Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Zamiana tylnych lampek na 2Lift a kostki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No pomyśl. Są trzy rodzaje lamp:

- przedliftowe

- po pierwszym lifcie (wsteczny u góry)

- po drugim lifcie (wsteczny na dole).

Przedliftowe mają inne wkłady i nie pasują do żadnych późniejszych.

Wkłady po pierwszym lifcie są takie same jak po drugim.

Na szczęście wtyczki są wszędzie takie same, ale: między pierwszym a drugim liftem była zmiana pinów jak wyżej pisano wielokrotnie.

Zatem jeśli chcesz zmienić:

- z przedliftowych na te po 1. lifcie to musisz zmienić całe lampy, razem z koszyczkami, nie musisz zmieniać pinów.

- z przedliftowych na te po 2. lifcie to jak wyżej + zmiana pinów

- z tych po pierwszym lifcie na te po drugim: koszyczki mogą zostać, trzeba tylko zmienić piny.

Lampy od anglika pasują, tylko trzeba seszlifować blokady na żarówkę w przeciwmgielnych bo są po drugiej stronie.

I to wszystko w temacie lamp tylnych. :)

Opublikowano

I właśnie o to mi chodziło...

Przedliftowe mają inne wkłady i nie pasują do żadnych późniejszych.

- z przedliftowych na te po 1. lifcie to musisz zmienić całe lampy, razem z koszyczkami, nie musisz zmieniać pinów.

...bo miałem okazję kupić same klosze... teraz już wszystko jasne. Dziękuję i pozdrawiam

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

W końcu ktoś opisał to jasno i wyraźnie.

Opublikowano

Koledzy dzisiaj zabrałem się za zmianę lamp. Za cholery nie moge sobie poradzić ze zmianą pinów. Podważam kombinuje ale nic z tego. Już się poddałem.

Powiedzcie jak te piny wyjąć ?

Opublikowano

W związku z tym że nie udało mi się wypiąć tych cholernych Pinów !!!! postanowiłem zrobić to inaczej.

Podnosimy tylną kanapę, na wierzchu widać wiązkę kabli idących z bagażnika. Znajdujemy po kolorach te od tylnych lamp. Rozcinamy i zamieniamy kable łącząc to na zakupione wcześniej dwie kostki 2 piny albo 1 kostkę 4 piny.Lub jak kto woli skręcamy na zwykłe kostki elektryczne. Na koniec zaizolowałem to ładnie taśma izolacyjną materiałową. Taką jak są wiązki fabrycznie izolowane.

Sposób szybki i bez zmiany pinów. Zaoszczędzi wam to mnóstwo czasu, nerwów i zdrowia.

• 5 tygodni później...
Opublikowano

witam ja wymienialem u siebie lampy i rowniez mialem problem z wypieciem pinow po rozpieciu kostki za cholere nie chcialy wyjsc, lecz mialem ulatwiona sprawe gdyz mam angola i poszedlem najpierw tam poprobowac jak cos to w angolu bym zepsul i wkoncu wziolem kombinerki zlapalem za przewod i mocniej pociaglem uwierzcie ze piny elegancko wychodza probowalem na 3 czy 4 pinach zanim przeszedlem do swojego auta tam zrobilem dokladnie tak samo i sie udalo bz problemu. wiadomo trzeba uwazac aby nie przerwac przewodow :) pozdrawiam i zycze udanych zmian

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
A ja mam lampki po drugim lifcie a mialem lampki przed liftem i w kazdej wtyczce musialem zamienic 4 kabelki. A to dlatego ze zamienilem "stop" z przeciwmgielnym. Teraz stop mam na samej gorze a migielne razem z postojowymi. wyglada to takze interesujaco a zarazem bezpieczniej i bardziej rzucajaco sie w oczy.

Kolego, które piny zmieniałeś, żeby STOP świecił w miejscu przeciwmgielnych?

Jestem po zmianie lamp z przedlifta na II lift. Walczyłem trochę z pinami, ale nie chciały wyjść.

Dla tych, którzy nie mają lutownicy, polecam tzw. "szybko złączki". Przewody przy lampach są na tyle grube, że złączka bez problemu zwiera przewody. W razie zmiany lamp na oryginał szybko można z powrotem przełączyć przewody.

---------- Post dopisany 23-05-2012 at 12:30 ---------- Poprzedni post napisany 19-05-2012 at 12:25 ----------

Przy zmianie świecenia STOP z przeciwmgielnymi należy zmienić następujące piny:

z lewej strony 2 z 6;

z prawej 2 z 5;

---------- Post dopisany at 12:30 ---------- Poprzedni post napisany at 12:30 ----------

Przy zmianie świecenia STOP z przeciwmgielnymi należy zmienić następujące piny:

z lewej strony 2 z 6;

z prawej 2 z 5;

Opublikowano

fajnie za odświeżenie tematu bo nie zdawałem sobie sprawy z tego że trzeba coś przy kostkach zmieniać ?

a rozumiem że kostki zostają tylko piny zamieniamy ?

---------- Post dopisany at 14:03 ---------- Poprzedni post napisany at 14:03 ----------

fajnie za odświeżenie tematu bo nie zdawałem sobie sprawy z tego że trzeba coś przy kostkach zmieniać ?

a rozumiem że kostki zostają tylko piny zamieniamy ?

Opublikowano

tak.opisane jest dokładnie.:facepalm:

Opublikowano

A jak jest przy kontroli/przeglądzie z depo clear gdzie nie mam przeciwmgłowych?

• 2 lata później...
Opublikowano

A w Avancie przed liftem tez można normalnie zmienić lampy na 1 lift albo 2 lift?! Pozdrawiam