Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AWX] Wymiana turbo na ... ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W 2,0 Tdi jest tam podłączony czujnik położenia sztangi w twoim silniku tego nie ma więc nie podłączasz nic. Tak samo przy wejściu spalin jest dziura na czujnik EGT który można sobie zamontować lub zaślepić dziurę jakąś śrubą.

a mógłby kolega zmierzyć mi te dwie średnice(ciekawe czy nie trza będze dawać jakis przejściówek),znalazłem takie turbo i grubo zastanawiam się czy nie wrzucić sobie do swojego AFN

Pq2oShi0.jpg

Opublikowano

Zmierze to jak wróce do domu. Moge ci powiedzieć tyle ze jak nie masz w planach wyminy wtryskiwaczy na 230, pompy na 11, dużego IC z przodu, wydechu i sprzęgła to daj sobie spokój z tą turbiną i zostaw z AWX bo jak narazie ogranicza cię ilość paliwa a nie powietrza.

Jak by ktoś szykał takiej turbosprężarki to na allegro widziałem:

http://www.allegro.pl/item380423557_turbosprezarka_audi_a4_2_0tdi_170km_nowa_.html

Troszke dużo koleś chce i turbo nie wygląda na nowe tylko po regeneracji.

Opublikowano

Zmierze to jak wróce do domu. Moge ci powiedzieć tyle ze jak nie masz w planach wyminy wtryskiwaczy na 230, pompy na 11, dużego IC z przodu, wydechu i sprzęgła to daj sobie spokój z tą turbiną i zostaw z AWX bo jak narazie ogranicza cię ilość paliwa a nie powietrza.

Jak by ktoś szykał takiej turbosprężarki to na allegro widziałem:

http://www.allegro.pl/item380423557_turbosprezarka_audi_a4_2_0tdi_170km_nowa_.html

Troszke dużo koleś chce i turbo nie wygląda na nowe tylko po regeneracji.

no to przygasiłeś mnie kolego

Opublikowano

Pomierzyłem to i wlot powietrz do turbo ma 48mm a wylot 42mm.

A co do twojego auta to lepiej zrób wtryski 216 i IC i jak masz zdrową pompe to będzie 165-170km więcej to już spore koszty.

Opublikowano

Jarol a jak tam twoje mody zapakowałej juz turbo kkk??

Opublikowano

Jarol sprzeglo zostawiasz seryjne , jak juz wlozysz turbinke to sie pochwal wynikiem bo zem strasznie ciekaw ile wyjdzie :naughty:

Opublikowano

W poniedziałek zakładam turbo i pompki AL i zrobie korekte programu a końcem lipca jak wróce z wakacji nowy duży IC i przerobie początek wydechu no i oczywiście strojenie. Sprzęgło zostaje seria teraz mam prawie 380NM i bez problemu daje rade a ostatecznie chce zrobić 2xxKM i i kilka NM więcej niż teraz więc da rade spokojnie

Opublikowano

Pomierzyłem to i wlot powietrz do turbo ma 48mm a wylot 42mm.

A co do twojego auta to lepiej zrób wtryski 216 i IC i jak masz zdrową pompe to będzie 165-170km więcej to już spore koszty.

takie pytanko.....nie wiecie czy ten wylot powietrza 42mm będzie pasował na ori wąż (ten powyginany) od AFN????

Opublikowano

Nie wiem jak do AFN-a ale do AWX-a wiem że wszystko pasuje idealnie, bo wczoraj miałem montowane turbo KKK

Opublikowano

Nie wiem jak do AFN-a ale do AWX-a wiem że wszystko pasuje idealnie, bo wczoraj miałem montowane turbo KKK

oki se pomierze ten wylot powietrza....bo tylko tu widzę problem,a czym kolego zaślepiłeś tem otwór w części gorącej ......śruba,jeśli tak to jaką podkładkę dałeś???, bo gorące spaliny mogą tu namieszać