tatra-mario Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Opublikowano 24 Kwietnia 2008 ...czy ktoś takowe zakładał? Jak to wygląda? Napaliłem sie na głośniczki i właśnie najlepszy dla mnie dźwięk wydają z siebie właśnie owalne a nie wiem czy będzie to tez wyglądało ok w a4? Oryginalne niestety dają ciała i chce w najbliższym czasie dokonać wymiany ich ;( Jak ktoś miał albo sie z takim widokiem spotkał prosił bym o recenzje. Pozdrawiam
moskal Opublikowano 25 Kwietnia 2008 Opublikowano 25 Kwietnia 2008 ja zakładałem w półke 2 głośniki 6x9 bo nie mam możliwosci założenia skrzyni basowej przez wózek dzieciecy i powiem ci że dają rade. mi wystarczaja choc napewno zaraz pojawia sie opinie ze nie ma sensu. dla mnie miało i jest git :th:
Krycha Opublikowano 25 Kwietnia 2008 Opublikowano 25 Kwietnia 2008 Da radę zamontować czemu by nie ale zagrają efektywnie a nie efektownie
tatra-mario Opublikowano 25 Kwietnia 2008 Autor Opublikowano 25 Kwietnia 2008 Da radę zamontować czemu by nie ale zagrają efektywnie a nie efektownie a co znaczy efektywnie? a co znaczy efektownie? w moim przypadku?
Krycha Opublikowano 25 Kwietnia 2008 Opublikowano 25 Kwietnia 2008 Będzie grać głośno, ale jakościowo mizernie z takich jajek trudno uzyskać dobry dźwięk, w dodatku są one montowane w tylnej półce. Ale jeśli chodzi o głośności narobienie zamieszania w aucie to będą okej.
tatra-mario Opublikowano 25 Kwietnia 2008 Autor Opublikowano 25 Kwietnia 2008 A czy mógłbyś polecić mi coś co by ładnie grało zamiast serii z tyłu?
Gość zdzisiek Opublikowano 26 Kwietnia 2008 Opublikowano 26 Kwietnia 2008 Pierwsza myśl jak zwykle bywa najlepsza przemyśl opcje 6X9, ja mam helixa 169, przy właściwym montażu można można od niego sporo dostać .pozdrawiam
Krycha Opublikowano 26 Kwietnia 2008 Opublikowano 26 Kwietnia 2008 A czy mógłbyś polecić mi coś co by ładnie grało zamiast serii z tyłu? A z przodu co masz?
tatra-mario Opublikowano 26 Kwietnia 2008 Autor Opublikowano 26 Kwietnia 2008 Aktualnie serie myślałem zmienić na inne a z kolei 13 o wiele gorzej zgraja niż 16, a do 16 jakoś przełamać sie nie mogę Nie wiem jak to będzie wyglądało jak wsadzę 16. I kwestia z tymi matami- czytałem ze bez tego nawet nie ruszać a jaki koszt jest zakupu i własnoręcznego montażu tych mat? Pierwsza myśl jak zwykle bywa najlepsza przemyśl opcje 6X9, ja mam helixa 169, przy właściwym montażu można można od niego sporo dostać .pozdrawiam Wiec czy możesz mi napisać czy wiele trudu (i zł) kosztował cię montaż 6x9 w półce? co trzeba było by zmienić,przerobić?
Krycha Opublikowano 26 Kwietnia 2008 Opublikowano 26 Kwietnia 2008 Mata dekarska to koszt koło 70-80zł rolka 22,5x10metrów ceny tam dokładnie nie pamiętam. Idź do Castoramy czy Obi. Zajmij sie przodem tył zostaw w świętym spokoju. Lepi kupić gorsze głośniki, a wygłuszyć drzwi i zrobić dobre miejsce na głośnik.
tatra-mario Opublikowano 26 Kwietnia 2008 Autor Opublikowano 26 Kwietnia 2008 Mata dekarska- a są różne rodzaje - jaką wybrać ?
Krycha Opublikowano 26 Kwietnia 2008 Opublikowano 26 Kwietnia 2008 Już Ci mówię, a więc tak ja używałem maty dekarskiej firmy Soundal czy jakoś tak. Kupowałem za owych czasów w Castoramie. Są różne kolory alumioniwa, pomarańczowa i czarna. Rozmiary 10cm, 22,5 i 30cm w rolkach po 10 metrów. Są na allegro wiec jak coś to możesz z neta zamówić. Taśmę dekarską możesz łączyć z matami wygłuszającymi APP i Boll które też są na allegro. Zobacz mój temat w warsztacie jest tam co nieco o wygłuszaniu.
moskal Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Aktualnie serie myślałem zmienić na inne a z kolei 13 o wiele gorzej zgraja niż 16, a do 16 jakoś przełamać sie nie mogę Nie wiem jak to będzie wyglądało jak wsadzę 16. I kwestia z tymi matami- czytałem ze bez tego nawet nie ruszać a jaki koszt jest zakupu i własnoręcznego montażu tych mat? Pierwsza myśl jak zwykle bywa najlepsza przemyśl opcje 6X9, ja mam helixa 169, przy właściwym montażu można można od niego sporo dostać .pozdrawiam Wiec czy możesz mi napisać czy wiele trudu (i zł) kosztował cię montaż 6x9 w półce? co trzeba było by zmienić,przerobić? Jesli chcesz zostawic z przodu serie to w tył nawet sie nie baw bo sie nie opłaca, to nie zagra. ja mam z przodu 16 i z tyłu 6x9 to nawet ładnie gra. w moim przypadku przede wszystkim robiłem sobie przód , dopiero potem pomysłałem o tyle. Musiałem znalezc cos , co mi zastapi choc w pewnym stopniu tube i dlatego wsadziłem 6x9 i jestem zadowolony [br]Dopisany: 28 Kwiecień 2008, 06:45 _________________________________________________a w kwestii montazu 6x9 to z potrzebnych narzedzi bedziesz musiał miec 1. Szlifierka mała z tarcza do ciecia , wiertarka , nożyk ostry do tapet , wyżynarka 2. Płyta MDF 10mm 3. Długie śruby do przykrecenia głośników przez płyte mdf do półki 4. klucze , kombinerki , lutownica , kable itp 5. Sześciopak tyskiego :>
tatra-mario Opublikowano 29 Kwietnia 2008 Autor Opublikowano 29 Kwietnia 2008 Dobra a jak wygląda po takiej przeróbce na 16 tapicerka drzwi ?? może mógłby ktoś fotki wrzucić , bardzo bym prosił I kolejne pytanko: na forum piszą ze przednie głośniki to 13 jeśli chciał bym wstawić a dziś zmierzyłem średnice głośnika takiego nokii i 11.5 miał. czy to oznacz ze rozstaw śrubek pasuje na 13? jeśli tak to o 13 nawet nie myślę - jedynie 16 wchodzą w grę
moskal Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Opublikowano 30 Kwietnia 2008 ori głosniki maja asymetrycznie umiejscowione sruby ,i zakładając 13 tez bedziesz musiał troche porezac. 16 to naprawde nie jest wielki problem z montażem , poświecisz jedna sobote i masz :th: . mowie oczywiscie o montazu w miejscu starych głosników bez ruszania tapicerki. Audiii A4 pojechał z panelami , to jest troszke drozszy biznes bo musisz dołozyc jeszcze ze 300-350 na panele. twój wybór
tatra-mario Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Autor Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Właśnie o to mi chodziło audiii a4 , tak chętnie bym sobie przerobił tylko ten koszt paneli Dzieki
Nowak_zg Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Opublikowano 30 Kwietnia 2008 <-- mozna wtedy zrobic panel na 2x 16 cm tak jak u mnie koszt prawie taki sam .... ale mozesz w przyszlosci wsadzic jeszcze dodatkowa 16cm na kazde drzwi
orpheus Opublikowano 1 Czerwca 2008 Opublikowano 1 Czerwca 2008 i kieszeni w drzwiach na puszkę browara ni ma
Rekomendowane odpowiedzi