Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AKE] Problem z silnikiem - brak mocy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam wszystkich - panowie jestem nowym posiadaczem diesla AKE 2,5TDI,nie miałem do czynienia nigdy dotąd z dieslem. Poczytałem trochę na forum i już sprawdziłem - turbo ,odmę,przepływomierz. Audi bardzo kopci białym dymem i jedzie jakby miało 20kM a nie 180 . Silnik pracuje bardzo nierówno - testy Vag i VAS nie stwierdzają żadnych usterek elektronicznych . Miałem co prawda błędy :553,777,523 ale już podmieniałem przepływomierz i żadnej poprawy - po zresetowaniu błędy już nie pokazały się. Podpowiedzcie co można jeszcze zrobić żeby nie wydawać kasy w ciemno. Fachowiec który oglądał auto stwierdził że trzeba rozebrać silnik bo to jakieś uszkodzenie mechaniczne..... Czytałem też o logach ale nie wiem jak do tego sie zabrać i czego szukać. Czy żeby zlogować auto wystarczy je podnieść do góry czy muszę nim jechać?Mieszkam w Łodzi może znacie jakiś dobry warsztat albo kogoś kto sprawdzi co jest z tym silnikiem......

* nazywaj proszę wątki precyzyjnie - tak aby temat wątku określał jaki problem nęka twoj pojazd(temat poprawiony) [Musashi]

Opublikowano
  • Autor

dz.. za poprawienie i podpowiedź / oglądam tego linka i niestety jest to czarna magia :( po za tym , że nie wszystko łapie musi być druga osoba do testowania.... Wiadomo - za darmo to i ksiądz w kościele się nie modli , może jest ktoś w okolicach Łodzi i pomoże w zdiagnozowaniu tego silnika ....

Opublikowano

Jeśli ci nie ubywa płynu -to rozrząd-jak ubywa to uszczelka pod głowicą

Opublikowano

Jesli mieszkasz w Łodzi to ja polecam Ci wizyte w Diagtroniku w Jankach lub u Rogala na Okeciu.

Z tego co wiem nie ma prawdziwego fachowca od 2.5TDI w Łodzi... :confused4:

Opublikowano

Zawitaj w tym dziale http://www.a4-klub.pl/smf/spociki_lodzkie-t22268.0.html

i spytaj , czy ktoś ma Vaga i mógłby ci zdiagnozować autko.

Znasz historie serwisową auta, ile ma nalatane???? Tak tylko pytam.

Opublikowano
  • Autor

znam - 230 000 km , jedyna dobra rzecz w tym Audiku to cena za która go kupiłem ale teraz wiem dlaczego mogła być tak niska :) a do Wawy to raczej nie dojadę albo bym jechał z 2 dni:] auto naprawde ma problem z podjazdem na lawetę:(

Opublikowano

Najpierw VAG, a potem laweta i do porzadnego fachowca... jesli oddasz ten silnik pierwszemu lepszemu mechanikowi, to nawet sobie nie wyobrazasz co moze Cie spotkac :confused4:

Opublikowano

Najpierw VAG, a potem laweta i do porzadnego fachowca... jesli oddasz ten silnik pierwszemu lepszemu mechanikowi, to nawet sobie nie wyobrazasz co moze Cie spotkac :confused4:

i ile moze kosztowac :gwizdanie:

Opublikowano

No właśnie mechanicy nie lubią tych silników i często posiadają mizerną wiedzę na ich temat. Ja mam bardzo dobrego kolege mechanika ,ale jak mam do niego jechać , to sie nastraja pół dnia.

Jaki stan wałków rozrządu , jak turbo i okolice silnik mocno spocony od oleju???

Opublikowano
  • Autor

no właśnie nie chcę popełnić tego błędu - a czytając już to forum wiem że może być niewesoło. Już chyba lepiej kupić drugi silnik z Angola:].

Taka ciekawostka - jak ruszam przepustnicą ? kiedy nią ruszam ręcznie silnik zaczyna chodzić w miarę normalnie , podczas dodawania gazu niestety przepustnica nie chodzi - tylko w momencie wyłączania silnika widać jak podciśnienie ją otwiera i zamyka..właśnie nie widać żadnych wycieków , turbo OK wałki nie wiem...

Opublikowano

A sztanga?, może całkowicie zapieczona , trzeba sprawdzić, rozruszać, i VAG koniecznie podłączyć.

Opublikowano

Z tego co wiem nie ma prawdziwego fachowca od 2.5TDI w Łodzi...

Oj są i to kilku, w pobliżu Łodzi równiez.

Szczegóły na PW :th:

Opublikowano
  • Autor

psiku25 - pisałem do ciebie na gg ale jakoś ciężko cię złapać - napisz na GG 4891982 gdzie można się udać z autem??

Opublikowano

bogdanel,zadzwoń tam, wchodząc najpier do nich na stronkę http://www.sztupecki.pl/ ,mamy tam rabat więc sie o niego upomnij...z Twoim problemem poradzą sobie również na Tkackiej 27 w Pabianicach tel 42 226 20 61 lub 602234970 sam tam robiłem kilkakrotnie swoje autko i za dobre pieniadze.

Powodzenia,Pozdrawiam :)

Opublikowano
  • Autor

dz...Wielkie , dam znać co było powodem awarii.

Opublikowano

Myśle że u "Sztupeckiego" spokojnie rozwiążą twoj problem. :wink4:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

no i wszystko jasne - uszkodzone były wałki rozrządu krzywki , silnik nie chodził równo na wszystkich cylindrach . Koszt naprawy 4 koła - wałki nowe udało sie zdobyć za połowę ceny - miałem trochę szczęścia.

dz.. wszystkim za podpowiedzi!!!

Opublikowano

no i wszystko jasne - uszkodzone były wałki rozrządu krzywki , silnik nie chodził równo na wszystkich cylindrach . Koszt naprawy 4 koła - wałki nowe udało sie zdobyć za połowę ceny - miałem trochę szczęścia.

dz.. wszystkim za podpowiedzi!!!

A gdzie Ci pomogli :mysli:

Opublikowano
  • Autor

prywatnie - dogadałem sie z chłopakiem z servisu Audi/VW w Łodzi