norbi3000 Opublikowano 27 Kwietnia 2008 Opublikowano 27 Kwietnia 2008 witam, mam problem kilka dni temu postanowilem dobic klime bo cos mi slabo dmuchalo, okazalo sie po dobiciu ze klima wogole sie nie zalacza, podnieslismy samochod i okazuje sie ze jest problem ze sprezarka, wszystkie prady ok, wszystko dochodzi do sprezarki ale ona nie trybi, mozecie napisac co moglo sie w niej popsuc ( z tego co sie dowiedziwalem to moze byc jakas cewka albo sprzeglo magnetyczne) i jakie koszty oraz czy ktos w okolicy tarnowa moze to naprawic ??? dodam ze podpielismy autko do KTS-a i zrobilismy test sprezarki ale nie ruszyla, pozdrawiam i czekam na pomoc !!!
jocker01 Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Opublikowano 28 Kwietnia 2008 czesc, wymienialem sprzeglo w zaszlym roku i kosztowalo chyba 150zl, kazdy warsztat samochodowy z obsluga klimy Ci to zrobi, ponowne nabicie bedzie potrzebne bo zapewne rozszczelnia klime. Pozdrawiam Jocker01
lukaszek_boss Opublikowano 28 Lipca 2010 Opublikowano 28 Lipca 2010 mi również nie odpalała sprężarka ale po podpięciu komputera i zrobieniu testu klimatyzacji okazało się, że miałem walnięty czujnik wysokiego ciśnienia. po wymianie czujnika klima się odpalała ale okazało się, że sprężarka nadaje się do regeneracji
antonio Opublikowano 29 Lipca 2010 Opublikowano 29 Lipca 2010 Panowie, szukajcie trochę prawdopodobnie to ten problem http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=81803.0
norbi3000 Opublikowano 29 Lipca 2010 Autor Opublikowano 29 Lipca 2010 nie odpisalem, ze zaraz po usterce uporalem sie z problemem okazalo sie ze sprzeglo w sprezarce padlo i po wymianie na nowe i nabiciu klimy dziala wszystko ok
antonio Opublikowano 29 Lipca 2010 Opublikowano 29 Lipca 2010 sprzęgiełko to ostatnio częsta usterka[br]Dopisany: 29 Lipiec 2010, 08:39_________________________________________________ nie odpisalem, ze zaraz po usterce uporalem sie z problemem okazalo sie ze sprzeglo w sprezarce padlo i po wymianie na nowe i nabiciu klimy dziala wszystko ok sam naprawiałeś czy w warsztacie?
norbi3000 Opublikowano 29 Lipca 2010 Autor Opublikowano 29 Lipca 2010 tzn wymontowalem sprezarke sam, a usterke naprawiali w warsztacie za 150 zł
Rekomendowane odpowiedzi