proximpuh Opublikowano 27 Marca 2012 Opublikowano 27 Marca 2012 Witam Wszystkich Jak w temacie, wymieniłem w swojej Audiczce materiałowe fotele na skóry z S4 i chciałem uruchomić podgrzewanie. Może ktoś z kolegów przerabiał już ten temat i podzieli się swoimi doświadczeniami, co potrzeba (na pewno sterownik), schematy podłączenia itp. Z góry dziękuję i pozdrawiam:hi:
wrclaguna Opublikowano 27 Marca 2012 Opublikowano 27 Marca 2012 Musisz na pewno zmienic klimatronik pod grzane fotele Jaki masz KOMFORT czy Basic ?
proximpuh Opublikowano 27 Marca 2012 Autor Opublikowano 27 Marca 2012 basic, to wiem, tylko co dalej ?
wrclaguna Opublikowano 27 Marca 2012 Opublikowano 27 Marca 2012 Pewnie potrzeba schematy jakieś ci Poszukam to wkleje tu, no i sprawa kodowania w MCE i pewnie w MMI jeszcze . Miedzy czasie sprawdz numer kostki tej lużnej z fotela . Postaram się znalezc wszystkie piny i wtyki w ETCE .
proximpuh Opublikowano 27 Marca 2012 Autor Opublikowano 27 Marca 2012 Dięki serdeczne Grzegorz, będę czekał, a jak zrobię to postaram się zdokumentować i wrzucę na forum:wink:
darecy Opublikowano 27 Marca 2012 Opublikowano 27 Marca 2012 ja mam klimę z jedna gałką i ogień w fotelach
proximpuh Opublikowano 27 Marca 2012 Autor Opublikowano 27 Marca 2012 To tak jak ja tylko ognia nie mam
wrclaguna Opublikowano 27 Marca 2012 Opublikowano 27 Marca 2012 Schematy podłączenia oraz gotowe wiązki w KUFATECU http://www.kufatec.de/shop/product_info.php/info/p1261_c284_Kabelsatz-Sitzheizung---Audi.html Pamiętac tez nalezy ze jednak nasz Modiuł Elektryki musi tez obslugiwać grzane fotele .
gregski Opublikowano 28 Marca 2012 Opublikowano 28 Marca 2012 ja mam klimę z jedna gałką i ogień w fotelach i ja tak mam. klima basic i grzanie w sportowych krzeselkach. nie lubie natomiast tego sterowania grzaniem z ekranu.. widze, ze w polifcie poprawili i zamiast 6 stopni grzania (przesada) sa 3 i to dostepne z 'guzika' z diodami led wiec latwiej sie obsluguje.. ciekawe czy panele klimy sa zamienne z polifta z przedliftem.
czaki22 Opublikowano 28 Marca 2012 Opublikowano 28 Marca 2012 blokada komponentu jest w klimatronikach w b8
darecy Opublikowano 28 Marca 2012 Opublikowano 28 Marca 2012 No i weź tu kup taniej... I tak musisz dopłacić w ASO send from my zx-spectrum
mxzibi Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Witam WszystkichJak w temacie, wymieniłem w swojej Audiczce materiałowe fotele na skóry z S4 i chciałem uruchomić podgrzewanie. Może ktoś z kolegów przerabiał już ten temat i podzieli się swoimi doświadczeniami, co potrzeba (na pewno sterownik), schematy podłączenia itp. Z góry dziękuję i pozdrawiam:hi: W tych nowych fotelach masz elektrykę do przesuwania ich? U siebie mam zwykłe a chciałem z pełną elektryką i nie wiem czy trzeba rezac jakieś moduły do przesuwania elektrycznego.
proximpuh Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Autor Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Witam WszystkichJak w temacie, wymieniłem w swojej Audiczce materiałowe fotele na skóry z S4 i chciałem uruchomić podgrzewanie. Może ktoś z kolegów przerabiał już ten temat i podzieli się swoimi doświadczeniami, co potrzeba (na pewno sterownik), schematy podłączenia itp. Z góry dziękuję i pozdrawiam:hi: W tych nowych fotelach masz elektrykę do przesuwania ich? U siebie mam zwykłe a chciałem z pełną elektryką i nie wiem czy trzeba rezac jakieś moduły do przesuwania elektrycznego. Tak, mam elektrykę, jeśli masz w starych fotelach elektrycznie wypychaną poduszkę lędźwiową to nie ma problemu, wystarczy tylko zwiększyć bezpiecznik i będzie działać
done Opublikowano 4 Sierpnia 2022 Opublikowano 4 Sierpnia 2022 Cześć, prośba o potwierdzenie w zielonym wtyku BCM (j519) PIN 3 trzeba podciągnąć do bezpiecznika nr 5 w uchwycie bezpieczników C ? PIN1 (+) fotel kierowcy PIN6 (+) fotel pasażera
Rekomendowane odpowiedzi