Marcino87 Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Witam też przymierzam se do wymiany jaki termostat najlepiej kupić silnik 1.9tdi AVBORI
varadero69 Opublikowano 19 Kwietnia 2013 Opublikowano 19 Kwietnia 2013 dzieki wszystkim za podpowiedzi.dzis w koncu wymienilem ustrojstwo.zajelo mi to 3 godziny bo zalezalo mi aby jak najmniej wylalo sie plynu.wszystko gra-wskazowka stoi jak pal azji:-)
marekibeti Opublikowano 6 Grudnia 2013 Opublikowano 6 Grudnia 2013 witam koledzy a podpowiecie w jakim stopniu trzeba zdemontowac i czy wogole trzeba przod w 2.5 tdi BDG bo tez musze termostat wymienic:(( czy da rade zrobic to bez sciagania zderzaka czy niestety jest to konieczne i czy trzeba ruszac rozrzad?? dzieki za ewentualna pomoc
Biszczan Opublikowano 6 Grudnia 2013 Opublikowano 6 Grudnia 2013 witam koledzy a podpowiecie w jakim stopniu trzeba zdemontowac i czy wogole trzeba przod w 2.5 tdi BDG bo tez musze termostat wymienic:(( czy da rade zrobic to bez sciagania zderzaka czy niestety jest to konieczne i czy trzeba ruszac rozrzad?? dzieki za ewentualna pomoc Zajrzałem do elsy- trzeba. Zapytaj ewentualnie kogoś kto użytkuje 2.5tdi czy można to zrobić bez demontażu zderzaka, ale coś mi się wydaje, że nie ma takiej opcji. Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka
byradzio Opublikowano 6 Lutego 2014 Opublikowano 6 Lutego 2014 Witam Posiadam Audi A4 B6 BKE, problem polega na tym że po odpaleniu silnika i przejechaniu jakiejś odległości ubywa płynu w zbiorniczku nawet poniżej minimum, lecz kiedy przy uruchomionym dalej silniku poluzuje zbiornik z płynem aż się zacznie odpowietrzać to z powrotem wraca stan maksymalny(taki jaki jest zalany) i tak w kółko, byłem u mechanika żeby sprawdził czy są wycieki ale żadnego nie znalazł, płynu nie dolewałem już od listopada i po odpowietrzaniu ciągle wraca ten sam poziom, tak ma być czy można to jakoś odpowietrzyć na stałe ?
dobry_k Opublikowano 12 Lutego 2014 Opublikowano 12 Lutego 2014 Witam, podepne się pod temat i zapytam o rade jak dobrze odpowietrzyć układ? Pół roku temu wymieniłem termostat i jedyne co mnie męczy to fakt iz ciągle słyszę przelewająca się wodę w nagrzewnicy, wiem ze jest to efekt jej zapowietrzenia ale niestety nie mogę tego powietrza usunąć. Dodatkowo martwi mnie fakt iż po nagrzaniu auta węże idące do chłodnicy jest dosyć twardy i nie wiem czy tak powinno być.
enrike2 Opublikowano 13 Lutego 2014 Opublikowano 13 Lutego 2014 to kolego masz to samo co ja niedawno a mianowicie uszczelka pod glowica ;-) ukladu nie odpowietrzysz napewno bo sie bedzie caly czas zapowietrzal
dobry_k Opublikowano 22 Lutego 2014 Opublikowano 22 Lutego 2014 Dokładnie, masz rację, też mam padniętą uszczelkę pod głowicą, w poniedziałek odprowadzam auto do mechanika. Tylko czemu te uszczelki padają ? Co jest tego powodem ?
chea Opublikowano 18 Marca 2014 Opublikowano 18 Marca 2014 Różnie bywa - przegrzanie silnika, niewłaściwy montaż, ciężkie warunki atmosferyczne (duża wilgotność)
byradzio Opublikowano 18 Marca 2014 Opublikowano 18 Marca 2014 Jaki jest koszt wymiany uszczelki w A4 B6 BKE może ktoś się orientuje ?
Rekomendowane odpowiedzi