Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nm ograniczony przez sprzegło?

jechac na 100% fajnie jedzie do jest bardzo plasko i trzyma ponad 300 Nm w wysokich obrotach

Opublikowano

To na pewno właściwy wykres? takie mody i taki Nm? Jakaś masakra 2700obr i 350Nm?

Opublikowano

przeciez napisal ,ze sie sprzeglo slizga dlatego taki wynik...

kurde ze moje male sprzegielko daje rade :dancing:

Opublikowano

daj mu z 20 razy z pod swiateł i ciekawe czy dalej te 410 bedzie przenosiło:jerk:

Opublikowano

I to jest odpowiedz na AVF++ :decayed:

Tak poza marginesem to kto robi program na zjaranym sprzegle - przeciez nie sprawdzisz tego co robisz :facepalm:

Opublikowano

Tak poza marginesem to kto robi program na zjaranym sprzegle - przeciez nie sprawdzisz tego co robisz :facepalm:

u mnie uklad paliwowy nie domaga a i tak wystrojony jest... szkoda tylko ze graty nie sa w pelni wykorzystane

Opublikowano
przeciez napisal ,ze sie sprzeglo slizga dlatego taki wynik...

zgadza się, zdroworozsądkowo najpierw napęd, a potem graty....ale to moja opinia ;)

Opublikowano
Sprzeglo juz sie uslizgnelo :/ nastepny stage Al'ki i sprzeglo tak zeby bylo 210/400

Jakie nowe sprzęgło będziesz montował??

Opublikowano
I to jest odpowiedz na AVF++ :decayed:

Kolego najpisałem ze sie uślizgneło, a nie ze sie slizga. Nie czuć w aucie braku NM z dołu, miało byc płasko do konca a nie strzał momentu i podem wielka kupa.

Jak juz bedzie zle ze sprzegłem to wpadnie prawdopodobnie z BRD

Opublikowano

Ale jarol juz kiedys pisał ze BRD a AVF to takie same

Opublikowano

Według wykresu dół baaardzo słaby. Tak nisko się już sprzęgło ślizga?

Opublikowano

Zrób coś kolego z tym sprzęgłem , bo z racji dołu nawet nie wiesz jak sie męczysz . A nie dało rady zostawić choć troszkę dołu ???

Opublikowano
Zrób coś kolego z tym sprzęgłem , bo z racji dołu nawet nie wiesz jak sie męczysz . A nie dało rady zostawić choć troszkę dołu ???

Przecież ten słaby dół to nie wina sprzęgła tylko późno wstającej turbosprężarki.

W serii z dółu jest o wiele więcej momentu i sprzęgło dawało rade.

Jak by turbosprężarke dało się wysterowć to moment z dołu spokojnie mógłby pozostać taki jak w serii.

Według wykresu 320Nm jest dopiero przy 2400obr w serii tyle momentu jest przy około 1800obr.

Opublikowano

doł moze szału nie robi,( bardzo sie czepiacie) ale za to przy kazdej zmianie biegów masz znowu 3 K orbotów i dalej tym płaskim fajnie musi ciagnac, cos podobnie do mojego auta... mam tylko 166 KM.... tyle ze od 3000-4300, a jest wiele wykresów na forum gdzie maja koledzy po 185 Km tyle ze w szczycie przy 4200.... a przy 3 tys nawet 150 Km nie ma. nagraj kolego jakis film jak sie odpycha