Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wąż do wspomagania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Założyłem wąż (używkę) pół roku temu i znowu cieknie. Jest to ten przewód od maglownicy do pompy. Powiedzcie mi czy mogę taki dorobi - jeżeli tak to gdzie we Wrocławiu lub w Legnicy. Ile kosztuje nowy - bo mi w audi powiedzieli że 1000 PLN - Wrocław Karkonoska. Poda mi ktoś numer oryginalny tego węża? Z góry dziękuję

Opublikowano

nie wiem jak we Wrocławiu ale jest dużo firm co dorabiają takie węże lub naprawiają stare (ja taki mam, zapłaciłem za to grosze o ile dobrze pamiętam to 20zł i do dzisiaj jest spokój)

Opublikowano

jeśli na okuci przecieka to można od nowa zakuć ,ale jak gdzieś indziej to szukaj dobrej używki, bo dorabiają a później wspomaganie nie działa, dosyć często tak bywa

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

no ja znalazlem goscia co dorabia przewody cisnieniowe , dorobil 20 zl skasowal , w srodku byla taka sprezyna co na srodku miala taka jakby zwezke no nie mogl wepchac do nowego przewodu i wyrzucil to bo niby jest to po to zeby przewod sie nie zalamal, zamontowalem i pompa od razu halasuje , wczesniej halasowala tylko przy skrecie na maksa kierownica a teraz caly czas , czy powodem tego jest ta sprezynka co nie wlozyl do srodka???

Opublikowano

Właśnie brak tego środka i jeszcze zwężki która znajduje się na środku oryginalnego węża jest powodem głośnej pracy pompy wspomagania.

Opublikowano

no to teraz problem jest, orginal podobno 1tys a uzywka nie wiadomo ile pochodzi .

Opublikowano

Kolego a gdzie Ci ta używka ciekła,bo jeśli na zakuciu to zakuć na nowo i będzie hulać tylko wszystko należy w środku zostawić tak miałem,że Mi ciekło na zakuciu przy pompie.Po odcięciu starego zakucia i ponownym zakuciu wszystko hula bez wycia pompy.Musisz na nowo rozglądać się za jakąś używką chyba,że chcesz mieć nówkę z salonu w co wątpię.Pozdrawiam.

Opublikowano

u mnie ciekła na wężu przy zakuciu waz już slaby był tak wiec nie skracaliśmy tylko wymieniłem sam waz gumowy u gościa co robi węzę ciśnieniowe, miał waz trochę mniejszej średnicy i nie dało się już wepchać tej sprężyny to zrobił bez niej , teraz nie cieknie ale pompa mi głośno chodzi ,poszukam innego może będzie miał większej średnicy węzę żeby wepchać ta sprężynę i może pompa nie będzie hałasować, jak nie to kupie może jakiś na szrocie , w serwisie za 1tys nie będę kupował chyba ich pogięło, to pompa 2,5 tys kosztuje a głupi kawałek węża 1tys

Opublikowano

szukaj używki :wink:

uzupełnij profil to może akurat odezwie się do Ciebie ktoś kto takowy posiada na zbyciu :wink: bo będzie miał do takiego modelu