Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Nowy termostat a temp 70 stopni. proszę o pomoc

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. ostatnio wymieniałem termostat w A4 B5 1.6. założyłem nowy zalałem płynem. ogrzewanie da HI, temperatura osiągnęła tylko 70, górny wąż gorący, a ten od termostatu zimny. czyli pewnie nowy termostat do wymiany? czy możne zapowietrzony układ?

Opublikowano

A odpowietrzyłeś układ

Opublikowano
Witam. ostatnio wymieniałem termostat w A4 B5 1.6. założyłem nowy zalałem płynem. ogrzewanie da HI, temperatura osiągnęła tylko 70, górny wąż gorący, a ten od termostatu zimny. czyli pewnie nowy termostat do wymiany? czy możne zapowietrzony układ?

a przejechales sie chociaz zeby nagrzac motor czy tylko grzales na postoju?

Opublikowano
  • Autor

Zalałem płynem, chwile pochodził na postoju. pozniej przejechałem jakies 10km i temp 70 stopni

Opublikowano

a jaki kupiłeś termostat?

Opublikowano
  • Autor

Termostat Vernet za 30 zł ;/

Opublikowano

Musisz odpowietrzyć układ zsunąć wąż przy nagrzewnicy żeby płyn sikał przez dziurkę

Opublikowano
  • Autor

Zrobiłem tak wczoraj i dalej nic. stary termostat otwiera sie dobrze. zawiesił sie na tych blaszkach co są po bokach i został w pozycji otwartej podgoiłem je lekko i działa. ale nie wiem czy zakładac go na miejsce nowego???.. ale ten co jest teraz założony w aucie to cały czas zamkniety jutro rozbiore i zobacze czy sie otwiera tak jak ma byc.

Opublikowano

wg mnie kup ori termostat w ASO. Ja juz przerabiałem na poprzednich autach vernety, wahlery itp. Takie sprawy jak czaujniki, termostaty itp. to tylko ori

Opublikowano

a może wyjmij ten termostat i włóż w gorącą wodę najpierw około 60 stopni - jeśli się otworzy to OUt!!! POTEM W 80- 90 stopni powinien być wtedy otwarty na maksa... a sprawdzałeś jaka jest temperatura pełnego otwarcia? (powinna być wybita na termostacie

Opublikowano

na termostacie vernet przelatałem 2,5 roku - brak zastrzeżeń, no albo mi się po prostu trafił dobry.

Zrób jak wyżej, wrzuć termostat do garnka z wodą i podgrzewaj.

Opublikowano
  • Autor

Termostat otworzył sie dopiero jak woda zaczęła sie gotować, czyli do kosza. kupiłem inny sprawdziłem jest ok. założyłem odpowietrzyłem, no i dalej lipa;/ teraz wcale mi nie pokazuje temp. a termostat sie otwiera wąż na dole gorący, jak sie właczy wentylator to zimny, czyli termostat działa. czyżby któryś czujnik? który odpowiada za wskaznik w zegarach? na klimie sprawdzałem temparatura 88-92*c przy jeździe 80*c

Opublikowano

Witajcie. Podpinam sie pod temat. Jak kolega poradził sobie z problemem? U mnie dokładnie te same objawy z silnikiem ADP. Na piątek planowalem wymianę termostatu. Każda wskazówka będzie cenna.

Opublikowano

Witam! Podpinam się pod temat. U mnie AHU 1.9 tdi 98r. wymieniłem termostat i czujnik temperatury cieczy chłodzącej(zamiennik), pojeździłem ok miesiąca i znowu podobne objawy czyli na trasie i miasto 80 st.C, na vagu wszystko ok :facepalm::cry:. Co robić, będę wdzięczny za sugestie.

Opublikowano

Witam! Również podpinam się pod temat półtorej roku temu wymieniałem termostat na nowy ORI w ASO z uszczelką i znów na blacie temperatura 80-90*, na klimatroniku to samo. Padła mi bateria w laptopie i nie mogę sprawdzić vagiem, ale podejrzewam że będzie to samo. AFN 1.9 tdi. Czy te części, nawet ORI nie mogą dłużej wytrzymywać???

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

kolego gucio18. Ja na Twoim miejscu sprawdziłbym vagiem w rubryce engine.Zobacz czy nie będziesz miał tam błędy czujnika G62.

A jezeli nie masz na chwile obecną dostepu do vaga, to sparwdź miernikiem rezystancje na pinach czujnika G62, który znajduje się w króćcu wody, na lewo silnika.

---------- Post dopisany at 23:37 ---------- Poprzedni post napisany at 23:37 ----------

kolego gucio18. Ja na Twoim miejscu sprawdziłbym vagiem w rubryce engine.Zobacz czy nie będziesz miał tam błędy czujnika G62.

A jezeli nie masz na chwile obecną dostepu do vaga, to sparwdź miernikiem rezystancje na pinach czujnika G62, który znajduje się w króćcu wody, na lewo silnika.

Opublikowano

dan11esprit a jaka powinna być rezystancja owego czujnika ??

Opublikowano

witam gdzie znajdują się czujniki temp. cieczy chłodzacej?? są dwa ale gdzie dokładnie?? i który oddpowiada za wskazania na desce?

Opublikowano

:facepalm:

Jest jeden czujnik ( ale dwu-sekcyjny ) za wskazania m.in. na desce odpowiada sekcja G2

Zajrzyj tu >>> http://a4-klub.pl/showthread.php?t=32757

Opublikowano

no to fajnie a czy silnik w B7 BKE posiada tylko 1 termostat?? czy może 2??