Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B6] Zmiana kierownicy na wielofunkcyjną

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Wszystkich!!

Ja z takim pytankiem chciałem zmienić kierownice w mojej B6 na wielofunkcyjną. Radyjko mam audi concert.

Czy jest taka możliwość i ewentualnie gdzie by to można zrobić i jaki koszt tego by był??

Proszę o pomoc!!

Pozdrawiam!!!

Opublikowano

Kupuj graty takie jak np. tutaj

http://www.a4-klub.pl/smf/all_b6_instalacja_kierownicy_od_audi_ttr8-t30102.90.html

i zakladaj. Jak chcesz za troche mniej kasy, to pogadaj z kolega boberek to Ci poda wszystkie numery częsci.

Opublikowano
  • Autor

Spox Wielkie dzięki za pomoc.Pozdrawiam.

Opublikowano

co do kierownicy wtsraczy kupic poduszke multi od audi A3 A4 A6 z lat jakos 1999 a 2004 jakos tak

do tego w kierownicy bedzie ci potrzebny moduł który nie ma numeru jest integralna częscia kierownicy multifunkcyjnej :)

(to najgorszy problem zeby to znaleść)

potem tak

Taśma od AIRBAGA musi miec 12 pinów a nie 6 :) cięzko znaleśc ale sie trafia :) cena od 50 do 300 zł :) i musi byc od audo B6

potem jesli nie masz tempomatu trzeba wymienic moduł za kierownica wiec odrazu warto dołozyć jeszcze tempomat manatka w ASO 130 zl :) + 90 zł obudowa pod kierownice

potem kabelki do AIRBAG są 2 szt :) cena za dwa cos około 160 zł w ASO

potem kodowanie VAGiem :) i juz

praca zajmuje z tym wszystkim załozeniem i kodowanie jakies 2 - 3 godziny z przerwami na peta i browarek :)

jak bedziesz zdecydowany to sie odezwij poszukamy numerów wszytskich gratów ;)

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

czesc,

tez sie przymierzam do wymiany kiery na multifunkcje tylko w B7/ zastanawiam sie czy poduszka ktora teraz mam ( zwykla kierownica czteroramienna) jest identyczna z poduszkami montowanymi w innych kierownicach??? ( cztero/troj ramiennych)??

z gory dzieki za odp.

Opublikowano

zastanawiam sie czy poduszka ktora teraz mam ( zwykla kierownica czteroramienna) jest identyczna z poduszkami montowanymi w innych kierownicach??? ( cztero/troj ramiennych)??

Ostatnio ktoś na forum pisał że trzeba wymienić tylko tą zaślepke (obudowe)poduchy, a poducha zostaje ta sama.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

a czy ktoś dokonywał zamiany w B7, mam kierownicę trójramienną, ale brakuje mi multifunkcji :( i chciałbym sobie taką założyć, jednak nie wiem od czego technicznie zacząć :)

Opublikowano

MichałPe CHodzi Ci o B6 czy B7? Bo w podpisie masz B6.

Polecam ten wątek: http://www.a4-klub.pl/smf/all_b6_instalacja_kierownicy_od_audi_r8tt-t30102.0.html

Instalowaliśmy kierownice multi od Audi A4 B7, Audi R8 zarówno w Audi A4 B6 jak i B7. W B7 jest znacznie łatwiej bo nie trzeba zmieniać taśmy i komputera. W B6 to już większe koszty i więcej roboty.

Opublikowano

a czy ktoś dokonywał zamiany w B7, mam kierownicę trójramienną, ale brakuje mi multifunkcji :( i chciałbym sobie taką założyć, jednak nie wiem od czego technicznie zacząć :)

od przeczytana instrukcji w dziale warsztat :)

Potem od sprawdzenia jaki masz modol

dalej kupujesz potrzebne czesci

i montujesz :)