Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Biały dym

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Kolega kupił audi a6 131 km i po odpaleniu po około 1 min. zaczyna dymic na biało :(

Od czego zacząć diagnozę ?

Opublikowano

Tylko jak silnik zimny ?

Opublikowano

Czy to na pewno dym?

Opublikowano

biały dym z wydechu to lejące pompowtryskiwacze, lub płyn chłodzący dostający sie do komory spalania ( ubywa płynu chłodzącego),

Ale przyczyna może być również zupełnie prozaiczna - para wodna ze spalin schładza się w zimnym układzie wydechowym będąc widoczna w postaci białego dymka.

Opublikowano
Tylko jak silnik zimny ?

Czy tylko na zimnym to nie wiem jutro będę wiedzieć więcej.

Cy to dym to na pewno.

Opublikowano

Tak jak pisze Musashi sprawdz czy ubywa płynu chłodniczego.Sa takie testery sprawdzające obecność spalin w płynie chłodniczym.W ten sposób diagnozuje się stan uszczelki pod głowicą.

Opublikowano

Za 10zl mechanik ci sprawdzi czy masz spaliny w plynie chlodniczym i wykluczysz jedna z opcji. U mnie na zimnym tez puszcza dymka.

Opublikowano

U mnie regenerowałem turbinę i po nagrzaniu silnika kopci na biało. Przed regeneracją tego nie było. Co może być przyczyną tego stanu rzeczy? Ubywa trochę oleju . Wcześniej nie było ubytków oleju. Jak sprawdzić czy nie puściły uszczelniacze na turbinie?

Opublikowano
U mnie regenerowałem turbinę i po nagrzaniu silnika kopci na biało. Przed regeneracją tego nie było. Co może być przyczyną tego stanu rzeczy? Ubywa trochę oleju . Wcześniej nie było ubytków oleju. Jak sprawdzić czy nie puściły uszczelniacze na turbinie?

reklamuj regenerację :decayed:

Opublikowano

olej w dolocie jak zdejmiesz rurę od interkulera troszeczkę może być ale nie za dużo a po stronie wydechu niebiesko z rury wydechowej może też wyciskać przez egr

Opublikowano

ponoc to nic takiego ja bylem z tym u mechandera wszystko ok te silniki tak maja podobno