dzygit Opublikowano 1 Maja 2008 Opublikowano 1 Maja 2008 :audi:Koledzy czy jest ktos ze mi powiedziec czy mozna vag-comem przestawic wskazanie licznika / zawyza mi predkosc o 8 km
jocker01 Opublikowano 1 Maja 2008 Opublikowano 1 Maja 2008 czesc, zawyza bo zmieniles licznik? czy moze zalozyles wieksze kola? licznik moze zawyzac troche, nie wiem czy az o 8 km ale 5 to norma. Jezeli licznik jest z innego samochodu to mozliwe ze pochodzi od 6 cylindrowego wowczas trzeba zmienic kodowanie. Pozdrawiam Jocker01 ps. a tak poza tym to nie wlasciwy dzial.
jocker01 Opublikowano 1 Maja 2008 Opublikowano 1 Maja 2008 no to masz odpowiedz teraz twoj licznik oklamuje o 2.97% na plus tj. :przy 50km/h to 51,48, przy 100kmh - 102,9 i przy 150kmh - 154,4 i dodatkowo twoj granica bledu ktora wynosi ok 5km/h i masz twoje oszustwo. przy doborze opon zawsze trzeba kozystac z licznikow opon aby dobrac odpowiednie. Pamietaj jak bedziesz zmienial np tu: http://www.opony.com.pl/opony/opony_zamienniki.asp Pozdrawiam Jocker01
Norbi TDI Opublikowano 8 Maja 2008 Opublikowano 8 Maja 2008 :wallbash:witam kolego zmienilem kola na 205/55/16 i zawyza w granicacg 8 7 km Napewno to nie jest powodem. Koła masz odpowiednie jesli zmieniłes 195/65/15 na 205/55/16 :th: Sprawdz wskazanie na klimatroniku
mroova81 Opublikowano 8 Maja 2008 Opublikowano 8 Maja 2008 Z tego co wiem, można przeprogramować, ale z tego co wiem te koła są takie jak powinny być, a licznik zawyża, bo ma zawyżać, żebyć nie splajtował na mandatach. Jak potrzebujesz dokładny pomiar to sugeruj się (tak jak kolega wyżej napisał) klimatronikiem. Jak tam też będzie zawyżać to zaczniemy się martwić. Pozdro!!
Rekomendowane odpowiedzi