crash Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Opublikowano 7 Kwietnia 2012 witam kolegów. jestem posiadaczem a4 b6 od jakiegoś czasu. auto kupiłem z jakimiś naklejonymi nakładkami niby "chrom" na lusterka + klamki. przez jakiś czas to wyglądało, lecz teraz zaczyna to okropnie wyglądać jakby zaczęły tam rosnąć glony. może ktoś z was się z tym spotkał i wie jak usunąć te nakładki z lusterek i klamek aby nie uszkodzić lakieru za bardzo. załączam fioki tegoż to okropiństwa. p.s. na ostatniej fotce zaznaczyłem wtyczki numerując 1 oraz 2. jeden to podgrzewanie lusterka , 2 czy to możliwość podłączenie fotochromu zewnętrznego ?? a kostka 3 ?? http://img688.imageshack.us/img688/8909/dsc02542x.jpg http://img208.imageshack.us/img208/6943/dsc02544n.jpg http://img840.imageshack.us/img840/9350/dsc02545u.jpg dzięki
kkam Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Opublikowano 7 Kwietnia 2012 podgrzej suszarką i próbójk powoli odrywać.
Pawlo 2004 Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Opublikowano 7 Kwietnia 2012 co za tandeta Jeśli jest to przyklejony na taśme dwustronną to spoko bo taśme usuniesz z lakieru i po wszystkim. Gorzej jak to ktos przykleił na jakis klej, wtedy po zerwaniu pozostaje już tylko malowanie lusterek. Te kable z nr. 1 to na bank podgrzewanie a nr. 2 to może kabelek do automatycznego składania lusterek??
crash Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Autor Opublikowano 7 Kwietnia 2012 właśnie nie wiem na co klejone !! a co do lusterek składanych nie man przycisku, więc temu myślałem że to fotochrom zewnętrzny.
wladi Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Kur...ale ktoś lipe odwalił masakra mam nadzieję że uda Ci się usunąć to ustrojstwo:wink:
ZuKeRs Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Opublikowano 8 Kwietnia 2012 1 podgrzewanie, 2 fotochrom na 1000% niedawno zakladalem u siebie lustra w full opcji i pamietam co nie co
?uki1984 Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Te nakładki powinno się zakazać produkować i sprzedawać Można przecież kupic imitacje chromu lub aluminium w postaci całych obudów lusterek, np. jak u mnie:wink: Nudzą mi się to zakładam stare obudowy:kox:
Santa Cruz Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Kup najtańsze lusterka w Twoim kolorze i przełóż bebechy.
crash Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Autor Opublikowano 11 Kwietnia 2012 nakładki już zdjęte , lecz obudowy lusterek do malowania. klejone były na placki jakiegoś kleju, który za nic nie chciał się usunąć bez uszkodzenia lakieru na obudowie. co zauważyłem że wtyczka nr#2 występuje tylko w wiązce z prawej strony, czyli kierowcy. od str. pasażera jej już nie ma. i tu moje następne pytanko. czy lusterko fotochromowe występuje tylko po stronie kierowcy oraz wewnętrzne ?? czy po prostu użyto przy montażu raz jednej wiązki raz drugiej ??
wladi Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Opublikowano 11 Kwietnia 2012 nakładki już zdjęte , lecz obudowy lusterek do malowania. klejone były na placki jakiegoś kleju, który za nic nie chciał się usunąć bez uszkodzenia lakieru na obudowie. co zauważyłem że wtyczka nr#2 występuje tylko w wiązce z prawej strony, czyli kierowcy. od str. pasażera jej już nie ma. i tu moje następne pytanko. czy lusterko fotochromowe występuje tylko po stronie kierowcy oraz wewnętrzne ?? czy po prostu użyto przy montażu raz jednej wiązki raz drugiej ?? Fotochrom na zewnątrz jest po obu stronach, bynajmniej tak powinno być
crash Opublikowano 14 Kwietnia 2012 Autor Opublikowano 14 Kwietnia 2012 oprawy luster mam już przygotowane do malowania. ze względu że na autku mam relingii i fele w kolorze srebrnym myślałem aby pomalować nakładki luster w taki kolor. czy może ktoś z was zna nr#bazy koloru relingów. zamieszczę jeszcze fokę feli jakie mam na autku http://img809.imageshack.us/img809/6204/felex.jpg fotka zapożyczona z allegro, mam nadzieje że nikt mnie za to nie co o tym myślicie ??
ZuKeRs Opublikowano 14 Kwietnia 2012 Opublikowano 14 Kwietnia 2012 kazdy lakiernik - w sumie to czesciej sklep z lakierami - dobierze ci kolor lakieru jaki tam sobie zyczysz jednak nie oczekuj ze bedzie identyko chromik jak w ori - to bedzie zawsze lakier, a nie satynowo-chromowa oprawa wiec jesli masz ochote oprawy lusterek na kolor chromu - jest to wykonalne
Rekomendowane odpowiedzi