kqba Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Mam następujący problem. Właśnie zakupiłem B6 z Concert II Bose, no i nie grają lewe przednie drzwi (midbas i tweeter). Podobno stało się to po tym jak było wymieniane lusterko. Właściciel mówił że pewnie nie jest podłączony głośnik. Dzisiaj zdjąłem boczek i okazało się że wtyczki są podłączone. Na wszelki wypadek wymontowałem też głośnik z prawych drzwi, żeby sprawdzić i też nie grał. Poskładałem to do kupy i na razie nie robiłem więcej, bo nie miałem czasu, ale prędzej czy później trzeba to będzie naprawić. Proszę zatem o sugestie, gdzie i co sprawdzić? Jak są poprowadzone przewody do głośników oraz gdzie i jak są podłączone do wzmacniacza?
Bromchit Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Ja mam następujący problem. Właśnie zakupiłem B6 z Concert II Bose, no i nie grają lewe przednie drzwi (midbas i tweeter). Podobno stało się to po tym jak było wymieniane lusterko. Właściciel mówił że pewnie nie jest podłączony głośnik. Dzisiaj zdjąłem boczek i okazało się że wtyczki są podłączone. Na wszelki wypadek wymontowałem też głośnik z prawych drzwi, żeby sprawdzić i też nie grał. Poskładałem to do kupy i na razie nie robiłem więcej, bo nie miałem czasu, ale prędzej czy później trzeba to będzie naprawić.Proszę zatem o sugestie, gdzie i co sprawdzić? Jak są poprowadzone przewody do głośników oraz gdzie i jak są podłączone do wzmacniacza? Zacznij od sprawdzenia przewodów w gumowej osłonie przy słupku, może kabel się przerwał. Wzmacniacz masz w bagażniku i z niego są zasilane wszystkie głośniki.
kqba Opublikowano 6 Maja 2012 Autor Opublikowano 6 Maja 2012 Rzeczywiście kabel w gumowej osłonie się przerwał. Ten urwał się całkowicie, a oprócz niego jeszcze dwa inne miały nadłamaną izolację. Ale co zauważyłem... mały PROBLEM! Podczas naprawy linki podnoszenia drzwi prawych zauważyłem, że jest założony zwykły głośnik (nie Bose). I teraz ciekawe jak się to stało? Albo drzwi były bite i założono inny głośnik, chociaż w to wątpię, bo raczej przekłada się takie rzeczy ze starego zestawu, albo któryś z serwisantów zapragnął mieć Bose w swoich drzwiach i zrobił podmiankę. Teraz się zastanawiam bo... Mam w starym aucie dobre głośniki Hertz ESK 165 i gwizdki Infinity (chyba lepszy zestaw od Bose) które można by przełożyć do Audi. Tylko czy to nie zepsuje sceny w aucie?
Rekomendowane odpowiedzi