aborygen Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Witam. Powoli dobiega czas wymiany filtrów i oleju w moim autku. Cały czas chodzi na castrol 10w40 i ja jako laik w tematyce mechanicznej samochodów nie widzę nic złego ale to ja Proszę o opinie i rady czy zostawić go dalej na tym oleju czy może zmienić na chwalony motul ? W przyszłym miesiącu mam zamiar jechać na program do Aligatora - nie wiem czy ma to znaczenie do nowego/starego oleju. Pozdrawiam
wypsiu Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Używaj .... http://a4-klub.pl/vb/showthread.php?9726-ALL-TDI-Jaki-olej-do-TDI
Dev Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Kolego jak chcesz w szybkim czasie zaje....bac silnik to 10W-40 bedzie jak najlepszym do tego olejem musisz zalac minimum 5W-40 z normą 505.01 !!!!!! żaden inny
niuniek222 Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Opublikowano 8 Kwietnia 2012 ale z tego co wiem jak sie zaleje 10W 40 to juz nie mozna przejsc na 5W 40.
Dev Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Opublikowano 8 Kwietnia 2012 ale z tego co wiem Kolego najwyższa pora uzupełnic ta wiedzę
daniels Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Opublikowano 8 Kwietnia 2012 kolego masz silnik z systemem PD i MUSISZ lać 5W40 tak jak ci kolega pisze z normą 505.01 w przeciwnym wypadku nie ominie cię remont silnika
aborygen Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Autor Opublikowano 8 Kwietnia 2012 to że mam używać "szukaj "to wiem - ale dzięki za info tak jak napisałem jestem zima w temacie więc szukam konkretnego info i rady co i jak a co do silnika to chyba chodzi od początku na tym oleju i przy wymianie rozrządu machanik tez mi lał ten sam co za granicą
Dev Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Kolego, zalej silnik olejem Motul Specyfic 5W-40 505.01 w tym celu skontaktuj sie z Kolegą Dzik, on ma pełną i pewną ofertę oleji i filtrów powiedz że to ja Cie przysłałem
daniels Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Opublikowano 8 Kwietnia 2012 to że mam używać "szukaj "to wiem - ale dzięki za info tak jak napisałem jestem zima w temacie więc szukam konkretnego info i rady co i jak a co do silnika to chyba chodzi od początku na tym oleju i przy wymianie rozrządu machanik tez mi lał ten sam co za granicą niemożliwe że chodził od początku serwis musiał lać 505.01,dopiero póżniej jakichś mechanik z szopy nalał 10w40
aborygen Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Autor Opublikowano 8 Kwietnia 2012 kurde albo ja coś popierniczyłem ? mam dobrego mechanika który zna się na tdi więc chyba ja coś popierdykoliłem z tym oznaczeniem na pewno jest to castrol ale nie daje głowy teraz czy to jest 10w40 czy jakieś inne oznaczenie czyli jaki morał z bajki ?? mogę zmienić na ten motul który podobno jest super czy dalej jeździć na castrolu ?
Rekomendowane odpowiedzi