Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Trzęsie silnikem na wolnych - proszę o analizę logów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

WItam

Na wolnych obrotach na ciepłym silniku dość mocno trzęsie. Auto ma realnie przejechane 177 tyś z czego 137 tyś tylko na niemieckim paliwie. Wtyczki na pompowtryskach były dociskane

Dynamiczne:

Log (0 - 010)

Log (1 - 008)

Log (2 - 003)

Log (3 - 004)

Log (4 - 011)

Log (5 - 000)

Log (6 - 001)

Statyczne:

Log (0 - 001)

Log (1 - 013)

Log (2 - 023)

Log (3 - 004)

Log (4 - 018)

Log (5 - 003)

Log (6 - 000)

Log (7 - 007)

Basic Settings:

Log (0 - 011)

Log (1 - 003)

Opublikowano

Masz bardzo wysokie korekcje na pompowtryskach 2 i 3.

Opublikowano
  • Autor
Masz bardzo wysokie korekcje na pompowtryskach 2 i 3.

Mechanik stwierdził, że pompowtryski 2 i 3 do wymiany. Chciałem jednak się upewnić na forum. Jakoś nie chce mi się wierzyć aby ten typ silnika po tak niewielkim przebiegu miał już pompki do wymiany.

Opublikowano
  • Autor

Czy jeszcze coś można powiedzieć o kondycji silnika na podstawie tych logów ? Czy faktycznie te dwa pompowtryski już nadają się tylko do wymiany ?

Opublikowano

podmień pompki miejscami z dobrymi i zobacz czy korekcje się zmienią. Nie masz problemów z odpalanim po długim postoju?

Opublikowano
  • Autor
podmień pompki miejscami z dobrymi i zobacz czy korekcje się zmienią. Nie masz problemów z odpalanim po długim postoju?

Żadnych problemów z odpalaniem nie mam (auto czasem stoi pięć dni bez odpalania i pali na dotyk).

Opublikowano
  • Autor

Panowie na których logach są BIPY i w jakich wartościach powinny się mieścić ?

Opublikowano

BIPy masz w 023 rupie, podobno powinny się mieścić w przedziale +-30

Opublikowano

Hej,

Moim zdaniem trzeba wyregulować synchronizację rozrządu, i wtedy jeszcze raz zmierzyć korekcje na wtryskach. Uważam ze będzie lepiej a i auto się uspokoi na wolnych obrotach, może nie w 100% ale będzie lepiej.

Pozdrawiam

Opublikowano
  • Autor
Hej,

Moim zdaniem trzeba wyregulować synchronizację rozrządu, i wtedy jeszcze raz zmierzyć korekcje na wtryskach. Uważam ze będzie lepiej a i auto się uspokoi na wolnych obrotach, może nie w 100% ale będzie lepiej.

Pozdrawiam

A w którym logu odczytuje się synchronizację i w jakich wartościach powinna się mieścić ?

Opublikowano

kąt synchronizacji powinień być 0 lagi statyczne grupa 4 ostatnie pole i tak pompowtryski korekcje lipne dlatego rzuca silnikiem

Opublikowano
  • Autor
kąt synchronizacji powinień być 0 lagi statyczne grupa 4 ostatnie pole i tak pompowtryski korekcje lipne dlatego rzuca silnikiem

Czyli nawet jeżeli synchronizację ustawię na 0 to nic to nie da (ponieważ mieści się w przedziale -3 do +3) bo pompki stanowią główny problem ? Czy może ustawienie na 0 coś tam lekko pomoże ? (czytałem, że w AWX trudno ustawić idealne 0)

Dodam, że nie ma żadnego problemu z odpalaniem nawet po kilkudniowym postoju.

Opublikowano

Czyli nawet jeżeli synchronizację ustawię na 0 to nic to nie da (ponieważ mieści się w przedziale -3 do +3) bo pompki stanowią główny problem ? Czy może ustawienie na 0 coś tam lekko pomoże ? (czytałem, że w AWX trudno ustawić idealne 0)

Ustaw na 0 to napewno pomoze ;)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam

I robił coś kolega z ustawieniami rozrządu ?? Są jakieś efekty ...

Opublikowano

Ustaw na 0 to napewno pomoze ;)

U mnie pomogło :)