Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Pierwsze podłączenie do komputera

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Dzisiaj bawiłem się komputerem z moją Audiczką i wyskoczyło mi takie coś:

17994 zawor magnetyczny zawieszenia silnika strona 1 i2 - zwarcie do plusa

1561

1562

1366

1332

819

Chciałbym się poradzić was czy są to poważne błędy i co z nimi zrobić.

Troszkę szukałem na google, ale wolę zaczerpnąć opinii ludzi, którzy specjalizują się w Audi.

Z góry dziękuję za pomoc.

Opublikowano

zacznij od pokasowania błedów i sprawdzeniu błedów ponownie po paru dniach .bo te mogo byc po usunietych awariach .

Opublikowano
zacznij od pokasowania błedów i sprawdzeniu błedów ponownie po paru dniach .bo te mogo byc po usunietych awariach .

dokladnie niektore bledy wystepuja cyklicznie i wtedy trzeba sie tym zajac na powaznie :wink:

Opublikowano

Zatem za parę dni się odezwę.

Pierwszy kod po usunięciu występuję od zaraz - a niby sporadyczny. To coś poważnego?

Opublikowano

Błedy mozesz sprawdzić tutaj :arrow2:http://www.gerritspeek.nl/vag-com_foutcodeslijst-c.html wpisujesz numer i tłumaczysz w GOOGLACH :wink: zresztą ten sam link jest na FORUM w Dziale Diagnostyka .

Tutaj masz poradnik co i jak się diagnozuje :hi:http://www.vcds.eu/downloads/Instrukcja%20obslugi%20oprogramowania%20VCDS.pdf

Opublikowano

Zaraz zabieram się za lekturę.

Zanim zacznę czytać, chciałbym się dowiedzieć przy jakich czynnościach pomiarowych samochód ma być odpalony, a kiedy wyłączony?

Opublikowano
Zaraz zabieram się za lekturę.

Zanim zacznę czytać, chciałbym się dowiedzieć przy jakich czynnościach pomiarowych samochód ma być odpalony, a kiedy wyłączony?

Wszystko zalezy w jakie sterowniki wchodzisz i co chcesz zrobić :wink: zazwyczaj trzeba właczyć zapłon .

Opublikowano

Najbardziej mnie ciekawi co to dokładnie jest 17994.

Może ktoś pomoże.

Opublikowano

Sprawdz okablowanie... czujników/zaworów poduszki silnika.

Opublikowano

A gdzie ona się znajduje?

Opublikowano

Jutro będę szukał. Fajnie by było, gdyby ktoś zamieścił tego zdjęcie.

Opublikowano

Mógłbyś zrobić zdjęcie, aby dla pewności wiedział co robię :) Jestem trochę zielony w tych sprawach, a nie chce czegoś zepsuć.

Opublikowano
Mógłbyś zrobić zdjęcie, aby dla pewności wiedział co robię :) Jestem trochę zielony w tych sprawach, a nie chce czegoś zepsuć.

Ja akutat mam webasto w poblizu i przysłania mi poduszkę :wink:

Jak sie nie znasz to jedz do mechaniora niech ci ja wymieni

Opublikowano
http://a4-klub.pl/audi-a4-b6-b7-132/all-b6-b7-montaz-dzialanie-webasto-diesel-143882/ a na tych zdjęciach gdzieś można dostrzec tą poduszkę. Ja mam a w pobliżu takich mechaników co niby sprawdzali mi komputerem i nic ni wykryło, a jak sam sprawdziłem to coś znalazłem. Więc wiadomo dlaczego tak się dopytuję.
Opublikowano

Dziękuję,

Tą poduszkę muszę wymienić tak?