Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Demontaż podsufitki w sedanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Jak zdemontować podsufitkę w sedanie żeby jej nie uszkodzić? Czy trzeba wymontować szybę przednią lub tylną żeby wyjąć ją na zewnatrz?

Drugie pytanie to jak się demontuje plastikowe osłony przednich pasów czy są one montowane na wcisk?

Opublikowano

ja przez przednie drzwi po złożeniu przednich siedzeń wyciągałem (w sedanie) wszystkie rączki, lampke,słoneczka, daszek przed lampka odkręcasz tak samo mocowania na których zaczepia się słonecznik. Te od pasów to u góry są na dwóch metalowych zatrzaskach, ostrożnie ale mocno musisz To wyciągnąć. Gorzej z tymi tylnymi plastikami bo łatwiej je połamać, też je wyjmujesz i podsufitka wek z auta :polew:

Opublikowano

no to widze że dzionek z głowy, a te plastiki przez które przechodzą pasy to nie są przykręcane do słupka bo na allegro widziałem do sprzedania luzem i tam były otwory jak by miały być do czegoś przykrecone?

Opublikowano

plastiki ze słupka przedniego, dolne i górne oraz tył są wciskane na zaczepach

Opublikowano

Wszystkie plastiki są na zaczepy, trzeba poodkręcać wszystko wyczepić plastiki tył, przód, i te od pasów, kładziemy fotele przednie i heja wyciągamy, ale załatw sobie kogoś do pomocy bo łatwo to połamać przy nieuważnym ruchu.

A co do tego całego dnia to nie zgadzam się ja u siebie wyjąłem pierwszy raz to zajęło mi to 1,5h, z szukaniem na necie co i jak.