2.5 V6 Opublikowano 3 Maja 2008 Opublikowano 3 Maja 2008 Witam mam prośbę, czy da sie coś powiedzieć na temat mojego silnika po wykresie jaki mi wyszedł po hamowaniu na hamowni w v-techu w Krakowie. Mianowicie zaczęło sie tak, że kupiłem chipa na allegro i po zamontowaniu pojechałem na hamownie. I wyszło mi 145 km, 298 nm. Więc na to wychodzi że czip nic nie daje. Ale wstawiam wykres i mam pytanie jeśli założymy że jest dalej seria bo czip nic nie dał to czy to jest zdrowa seria czy coś jej dolega. Proszę o jakieś opinie, wiem że z wykresu sie nie da dużo powiedzieć, ale narazie logów nie mam. Auto jeździ jak należy, nie ma dziur w przyspieszaniu, mechanik badał je kompem i powiedział że turbina i przepływka jest ok i, że w ogóle nie ma sie do czego przyczepić.
Dev Opublikowano 3 Maja 2008 Opublikowano 3 Maja 2008 no i kolejny przykład chip-sa z allegro ja bym to nazwał podcieranie du....y szkłem wyciągnij ten szajs i jedz na rolki jezeli bedzie ok (150kM plus minus 5kM) virus u dobrego tunera i po temacie
2.5 V6 Opublikowano 4 Maja 2008 Autor Opublikowano 4 Maja 2008 Mam pytanie, czy na tych kościach które mam obecnie zamontowane da sie wgrać jakiś inny program. Bo koszt przeinstalowania przełożenia kości to 150 zł.
MAPI Opublikowano 4 Maja 2008 Opublikowano 4 Maja 2008 bez wyciągnięcia kosteczek i tak nic nie zrobisz ...czyli następne 150 w plecy..coraz droższy ten chipallegro
wowo Opublikowano 5 Maja 2008 Opublikowano 5 Maja 2008 Dziwny ten garb przy 3,5tys. obr. Zakres użytechnych obrotów znacznie zawężony. Seria powinna jeździć lepiej.
Flyer Opublikowano 5 Maja 2008 Opublikowano 5 Maja 2008 Tak, jak inni - wroc do serii, bo narobisz sobie tylko szkod tym programem. Odloz troche pieniedzy i jedz np. do CompSportu, ktory jest calkiem blisko.
spanky Opublikowano 5 Maja 2008 Opublikowano 5 Maja 2008 zanim cos zrobisz to wsadz stare kosci i zrob pelna diagnostyke autka ... [bo moze furmanka serii nie ma .... ] a dopiero potem lap sie za ciptjuning ale nie z allegro ....
Rekomendowane odpowiedzi