Damian866 Opublikowano 14 Kwietnia 2012 Opublikowano 14 Kwietnia 2012 Witam posiadam A4 B7 1,9 TDI problem pojawia się podczas jazdy gdy dodaje gazu ten odgłos (szum,szmer tarcie) nie wiem jak to nazwać jest słyszalny w okolicach podszybia przy ścianie grodziowej.Na postoju silnik ładnie cyka tylko podczas jazdy ten problem się pojawia.Spadku mocy nie zauważyłem,Ten szmer słychać gdy osiągnie silnik około 2 tys obrotów około 3 tyś zanika póżniej słychać normalną prace.Stan oleju utrzymuje się na poziomie.Auto ma aktualnie 169tyś.To jest mój pierwszy samochód z silnikiem diesla Nie wiem co to moze być?
kograman Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Słyszysz go bardziej przy schowku i czy kiedy szumi to masz włączony nawiew ?
Damian866 Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Autor Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Słyszysz go bardziej przy schowku i czy kiedy szumi to masz włączony nawiew ? Witam wszystko jest wyłączone a ten chałas słychać gdzieś od środka deski rozdzielczej
Rafi78 Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Wirnik od turbinki pewnie słyszysz tak jakby przez chwilę tarł o obudowę - szczególnie jak schodzi z obrotów - ten typ tak ma
Damian866 Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Autor Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Wirnik od turbinki pewnie słyszysz tak jakby przez chwilę tarł o obudowę - szczególnie jak schodzi z obrotów - ten typ tak ma Ten hałas pojawia się tylko przy do daniu gazu w trakcie jazdy jak schodzi z obrotów jest wszystko ok
olek_BB Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Wirnik od turbinki pewnie słyszysz tak jakby przez chwilę tarł o obudowę - szczególnie jak schodzi z obrotów - ten typ tak ma o kureczka właśnie opisałeś mój przypadek:shock3: jak rozumieć "ten typ tak ma" tak ma jak turbina zdycha czy tak ma jest OK i olać temat?
Rafi78 Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Wirnik od turbinki pewnie słyszysz tak jakby przez chwilę tarł o obudowę - szczególnie jak schodzi z obrotów - ten typ tak ma o kureczka właśnie opisałeś mój przypadek:shock3: jak rozumieć "ten typ tak ma" tak ma jak turbina zdycha czy tak ma jest OK i olać temat? Moj mechanik powiedział, że nie się czym przejmować
olek_BB Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Wirnik od turbinki pewnie słyszysz tak jakby przez chwilę tarł o obudowę - szczególnie jak schodzi z obrotów - ten typ tak ma o kureczka właśnie opisałeś mój przypadek:shock3: jak rozumieć "ten typ tak ma" tak ma jak turbina zdycha czy tak ma jest OK i olać temat? Moj mechanik powiedział, że nie się czym przejmować Dzięki:thumbup1: kolejna zagwozdka wyjaśniona
Rekomendowane odpowiedzi