badman2503 Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Witam, Od razu proszę admina o przeniesienie tematu jeśli nie trafiłem. Było już kilka tematów nt. przeprowadzania procedury instalacji manetek i kodowania fisa. Jako że mam automatyczną skrzynię biegów ( Multitronic ) wyświetlacz różni się od tych z manualną (może nie sama konstrukcja a same wyświetlane elementy). W obecnych przełącznikach zespolonych posiadam tempomat . Zastanawiam się czy ktoś przeprowadzał ten montaż dla wersji z automatem, Czy są jakieś różnice ? Na co zwrócić uwagę ? Czy samo kodowanie nie wygląda inaczej niż te przedstawione w tutorialu ? Wyświetlacz wygląda tak: Manetka 4E0 953 503 C już do mnie jedzie Proszę o jakieś sugestie, porady. Dziękuję i Pozdrawiam Wojtek
akwarium Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Opublikowano 16 Kwietnia 2012 witam tez mi zakladali manetke w multitroniku ni bylo zadnych problemow ---------- Post dopisany at 19:29 ---------- Poprzedni post napisany at 19:28 ---------- dodam ze razem z manetka kosztowalo mnie 200 pl
wrclaguna Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Opublikowano 16 Kwietnia 2012 [h=2]Coding 16[/h] 0?xxx: Steering Wheel 0 = Standard (without Multifunction) 1 = 3-Spoke Steering Wheel (Sport Steering Wheel) 2 = Multifunction Steering Wheel with Radio Control 3 = Multifunction Steering Wheel with Radio/Telephone Control 4 = Multifunction Steering Wheel with Radio/Telephone/Voice Control 5 = Multifunction Steering Wheel with Radio/Voice Control [*] 0x?xx: Options +1 = Tiptronic [*] 0xx?x: Board Computer & Cruise Control 0 = Board Computer & Cruise Control not installed 1 = Board Computer installed 2 = Cruise Control installed 4 = Board Computer & Cruise Control installed [*] 0xxx?: Rear Wiper (Chassis) 1 = Rear Wiper not installed (Sedan/Cabriolet) 2 = Rear Wiper installed (Avant)
badman2503 Opublikowano 6 Maja 2012 Autor Opublikowano 6 Maja 2012 manetka zamontowana, komputer przekodowany, żadnych problemów. koszt całego przedsięwzięcia - manetka 30zł ( oryginał po demontażu - stan idealny), duży browar dla kolegi z forum za pomoc przy montażu i kodowaniu. Jednak życie w nieświadomości jest lepsze. Przy ruszaniu 40l/100 , spada do 13 przy jeździe w mieście...oby na trasie spadło choć do 8 to będę szczęśliwy....
Rekomendowane odpowiedzi