MAGIC87 Opublikowano 8 Czerwca 2012 Opublikowano 8 Czerwca 2012 u mnie cofka pojawiła sie dopiero po załozeniu BRD, na AWX tez miałem przelot i nic sie nie działo
Piotrek98igo Opublikowano 9 Czerwca 2012 Opublikowano 9 Czerwca 2012 ty nie masz typowej "cofki" ,mi to brzmi jak "surge" ktory slychac z okolic filtra powietrza
junior_tdi Opublikowano 9 Czerwca 2012 Opublikowano 9 Czerwca 2012 wytnij tlumiki i zostaw rure tak zrobię średnica fabryczna może zostać, warto coś pogrubiać? po samych rurach będzie cofka? suszarę mam AWX tylko
Piotrek98igo Opublikowano 9 Czerwca 2012 Opublikowano 9 Czerwca 2012 jak ma byc to bedzie,wywal tlumiki,na awx tez jest
junior_tdi Opublikowano 10 Czerwca 2012 Opublikowano 10 Czerwca 2012 ok, dzięki za podpowiedzi, postaram się to ogarnąć w miarę szybko, o efekcie końcowym na pewno się pochwalę
krystian821 Opublikowano 10 Czerwca 2012 Opublikowano 10 Czerwca 2012 ty nie masz typowej "cofki" ,mi to brzmi jak "surge" ktory slychac z okolic filtra powietrza Taki dzwiek pojawia sie jak sztanga jest ustawiona tak ze otwiera kierownice na max do samego konca i w pozycji max jest troszke luzna,wystarczy min naciagnac(skrocic) i efekt zniknie
Piotrek98igo Opublikowano 12 Czerwca 2012 Opublikowano 12 Czerwca 2012 według mnie wszystko zalezy od DP snejk?ci ze stilo?nie maja ruszane dp
MAGIC87 Opublikowano 12 Czerwca 2012 Opublikowano 12 Czerwca 2012 to wytlumacz dlaczego u mnie nie ma klasycznego?
ambm1985 Opublikowano 12 Czerwca 2012 Opublikowano 12 Czerwca 2012 panowie to przelotowy wydech daje coś mocy czy tylko robi hałas?
Piotrek98igo Opublikowano 12 Czerwca 2012 Opublikowano 12 Czerwca 2012 robi hałas... nie umiem wytlumaczyc tego
michail55 Opublikowano 14 Czerwca 2012 Opublikowano 14 Czerwca 2012 magic nagral bys sam tlumik podczas gazowania samochodu
Armi Opublikowano 14 Czerwca 2012 Opublikowano 14 Czerwca 2012 panowie to przelotowy wydech daje coś mocy czy tylko robi hałas? U mnie brd zaczela lepiej wstawać ale to odczucie na niewystrojonym aucie.
MAGIC87 Opublikowano 14 Czerwca 2012 Opublikowano 14 Czerwca 2012 magic nagral bys sam tlumik podczas gazowania samochodu no nagra sie cos kiedys:wink:
RalphA4 Opublikowano 24 Czerwca 2012 Opublikowano 24 Czerwca 2012 Magic ale pierwszy filmik avant z podwojnym wydechem troche brzmi jak bedznynka:D co fakt to fakt z klekota raczej nie uzyszkasz niezlego dzwieku ale jest na to rada:D a mianowice mina Kolesi w swoich warczacych furkach z silniczkami 1.4 Turbo,Kopresor i Nitro, ech nie wiem co oni tam maja jeszcze ale ta mina jak ich wyprzedzam rodzinnym kombi jest nie do opoisania POLECAM
junior_tdi Opublikowano 11 Lipca 2012 Opublikowano 11 Lipca 2012 Pany, czy ktoś może mi wytłumaczyć jak pastuch krowie na czym polega efekt cofki? gdy już mam tą rurę od początku do końca to przy odpuszczaniu gazu spaliny cofają się spowrotem? wytłumaczyłem mechanikowi że chcę przelot z samej rury a on powiedział że nie warto bo będzie palił więcej i będzie słabszy... wtf ?
Kowi87 Opublikowano 11 Lipca 2012 Opublikowano 11 Lipca 2012 cofke to nie na kazdym turbo uzyskasz, na AWX np nie bardzo:wink:
MAGIC87 Opublikowano 11 Lipca 2012 Opublikowano 11 Lipca 2012 Pany, czy ktoś może mi wytłumaczyć jak pastuch krowie na czym polega efekt cofki? gdy już mam tą rurę od początku do końca to przy odpuszczaniu gazu spaliny cofają się spowrotem? wytłumaczyłem mechanikowi że chcę przelot z samej rury a on powiedział że nie warto bo będzie palił więcej i będzie słabszy... wtf ? ja u mnie we wsi czestochowa usłyszałem,, ile panu pali 6? to teraz bedzie palił 12 jak zrobi pan wydech'' cofke fajnie słychac na BRD Caha i pochodnych
Rekomendowane odpowiedzi