Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Przelot w A4 B5 1.9 TDI - opinie, dyskusje i efekty

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
a jak to się ma w 2,5tdi w b6 quattro? może ktoś z was ma własny filmik. ile jest tam katalizatorów? co wywalić co zostawić? czy puścić same rury bez tłumików.

tak jest u kumpla w B5 wiec w B6 bedzie tak samo. wywalił wszystko i na koncu jest tylko tłumik za 50 zł z allegro:wink: bardzo ladnie brzmi, praktycznie jak te wydechy po 3 tys zł:naughty:

• 4 miesiące temu...
Opublikowano
Cofka z turbo:decayed: jak ja lubie ten dzwiek w waskich uliczkach albo na parkingach podziemnych :jerk:

Co zrobić żeby uzyskać dźwiek tej cofki ?

Opublikowano

BRD jest specyficzne w 1.9 Ale jakoś nie przeszkadza mi gdy gwizda, a ładowania się zgadza na VAGu więc jestem spokojny.

Opublikowano

panowie w seri wywalenie kata da rezultat dol jest lepszy ,usuniecie srodkowego nic nieda poza wiekszym gwizdem turbo ale my maniacy lupimy dlubac ;0

Opublikowano

Mam u siebie wydech cały fi.zew 63,5mm , scianka 1,5mm calosc z 304 lacznie z katem i plecionka

Konfiguracja : Flansza do turbo => stożek z 51mm na 63,5mm => zlacze elast. wzmacniane =>kat AWG => trochę rury => srodkowy Bastuck A-grupa (od golfa mk2 ...prawie nowy został mi z vw) => RM-Motors RM8XXL z wywinieta koncowka scieta 90mm

Wrazenia :

- z tylu basowy pomruk, jak niediesel (...ale co z tego czyt.ponizej)

- nie slychac niestety z wydechu ciśnienia zwrotnego z turbo (pewnie przez katalizator)

- glosnosc ... tu jest problem. Ciezko mi okreslic , ponieważ rownolegle z wydechem mialem zrobionego FMIC -a i mój ITG wyje teraz na potege, wcześniej tak nie było, co więcej mniej slychac zasysanie powietrza a więcej buczenie, szczególnie przy 3k obr . Chciałbym go wymienić znow na puszke ori, ale catchtank mi się nie miesci pod maska. Na postoju klekot straszny. Nie sadzilem ze zmiana IC i wydechu tak wpłynie na ...dzwiek dolotu. Dźwięk ciśnienia (tzw cofka tylko z dolotu) po dodaniu/odjęciu gazu, przy 2k obr dla którego uleglem montazowi ITG jest słabszy i nie tak spontaniczny ( nie ma 'PAPPPUPU' tylko '...paaaaaaaa...pu' - lipa ;) )

- samochod duzo lepiej idzie z dolu ( w końcu nowy kat)

- nie szarpie, przy zmianie biegow a jazda jest plynniejsza

- spalanie takie samo lub ciut na minus

Pamietam, jak kolega miał Golfa mk4 z ASZ na pokładzie po programie. Wydech bez katalizatora z jednym malym, przelotowym tłumikiem na koncu, rury 55mm zew i 'cofka' była przepiekna. Można było ludzi straszyć na przystankach.

Wydaje mi się,ze efekt akustyczny cofki w dolocie/wydechu będzie bardziej przyjemny, przy mniejszej pojemności tych ukladow (np55mm niż 63,5mm) i odetkaniu ich ze wszystkich możliwych tlumikow (dolot : puszka , wydech: kat, tlumiki)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

masz cos odemnie... Dzwiek daje rade, z TDi duzo sie uzyskac nie da.

da się

Pokażcie jak chodzi BRD na sporcie.

Opublikowano

6c i 4c silniki to dwa inne swiaty jesli chodzi o dzwiek z wydechu.

4 cylindrowe silniki wypadaja przy 6-cio blado, bardzo blado... ktos chyba juz o tym wspominal.

Tak w nawiasie ...fajny jest filmik 3.0 TDI Supersprinta A5ki - potega

Opublikowano

masz cos odemnie... Dzwiek daje rade, z TDi duzo sie uzyskac nie da.

da się

Pokażcie jak chodzi BRD na sporcie.

przeciez wiadomo ze mówiłem o 1.9 TDi a nie 3.0 V:wink:

Opublikowano

No to pisz dokładnie, OK, bo pisałeś ogólnie :)

Następne TDI trzeba kupić w układzie V, do tego wydech i poezja pisana :)

Opublikowano

witam

dopisze cos od siebie :>

no raczej Vka chodzi o wiele lepiej..

ja mam 1.9 i kata i srodkowy mam wywalony..zostawione tylko 2 wydechy od 2.5tdi...ladnie slychac turbawke..silnik awx

a wiadomo dzwiek turbo jest bezcenny:slina::slina::slina: :banan:

nie chodzi nic glosniej..tzn nie widze wiekszej zmiany w odglosie silnika..

co do lepszego zbierania sie to watpie zeby to mialo wplyw no chyba ze wyciete graty byly przytkane nie wiem jak u mnie bylo ale jesli sie nic poza odglosem turbo nie zmienilo to raczej bylo OK

zabieg jak najbardziej polecam dla samego sfffistu turbo:banan::banan:

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Oj ta V to maaalinka, ciekawe czy z mojego też by tak zaryczało ;)?

Opublikowano

Jaki koszt zrobienia takiego przelotu na podwojnym tlumiku?

Wysłane z kosmosu

Opublikowano

2,500 w MG

Opublikowano

oni maja ceny troche jak z kosmosu mysle ze obeznany tlumikarz by to zrobil za duzo mniej

Opublikowano
oni maja ceny troche jak z kosmosu mysle ze obeznany tlumikarz by to zrobil za duzo mniej
na pewno można taniej ale oni mają już pewną markę wyrobioną w środowisku tuningowców i robią mega drogie i różne auta więc są pewni, w cenie dają również mechaniczną przepustnicę tak jakby, działa ona na zasadzie siły odśrodkowej, super ficzer. Za Millteka (pytałem) do B7 na 2 tłumikach bez przepustnicy 4,000 zł brutto z montażem.
Opublikowano

U mnie mruczy taki zestaw dzwiek bajka ale silnik V-ka :wink:

Wydech 2X2,25' flansza na 2,5" końcowy 2,5" rs4 Miltek

Opublikowano

Masz przepustnicę? Fajnie mieć V :)

Opublikowano

Jest

Opublikowano

To może warto właśnie tę końcówkę szczególnie kupić znanej marki Milltek, na YT jest filmik jak chodzi na nim B7 w TDI i dźwięk wydaje się lepszej jakości bo porównywałem jak fizol wiele filmików. Ile taka końcówka Millteka?

Opublikowano

Ja u siebie poczatkowo miałem Wydech 2X2,25' flansza na 2,5" + wydech seria z 2.5 i powiem ze bylo nudno cos gwizdalo dzwiek tam jakis inny byl

Po założeniu wydechu końcowego z rs4 2.5" który zakupilem u Sida no to sie duzoo zmienilo polecam

Cenowo hmm no jest drogo ja kupilem z rozbitego rs'a za bardzo male pieniazki :naughty: