Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Trasa Nowy Targ- Kościerzyna

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Wszystkich

Wyskoczył mi w czwartek wyjazd do Kościerzyny koło Gdańska mam pytanie i prośbę do kolegów z centralnej i północnej polski jak byłoby najlepiej jechać czy da się ominąć Łódź jeśli tak to jak się kierować później jak dalej się kierować gdzie są roboty drogowe które lepiej omijać, gdzie można wskoczyć na otwartą A1

Dziękuje za wszystkie podpowiedzi :hi:

Opublikowano

na A1 gdzies w Toruniu już wskakujesz i jedziesz do końca do bramek, później obwodnicą trójmiasta i zjeżdżasz gdzie będzie wygodniej, ja bym zjeżdżał chyba na zjeździe na centrum Gdańsk przy Auchanie :eusathink:

co do reszty to nie pomogę, bo dawno nie jeździłem na południe :kwasny:

Opublikowano
na A1 gdzies w Toruniu już wskakujesz i jedziesz do końca do bramek, później obwodnicą trójmiasta i zjeżdżasz gdzie będzie wygodniej, ja bym zjeżdżał chyba na zjeździe na centrum Gdańsk przy Auchanie :eusathink:

co do reszty to nie pomogę, bo dawno nie jeździłem na południe :kwasny:

ok. dziękuje

Opublikowano

Krakow-Czestochowa-Lodz-Wloclawek-Torun-Swiecie-A1-Obwodnica Trojmiasta-zjazd na Koscierzyne

Ja tak zawsze jezdze.

Opublikowano
Krakow-Czestochowa-Lodz-Wloclawek-Torun-Swiecie-A1-Obwodnica Trojmiasta-zjazd na Koscierzyne

Ja tak zawsze jezdze.

jeśli chodzi o Łódź to trzeba przez miasto pytam bo pojadę przez dzień

Opublikowano

Ja lece zawsze przez miasto.

Czasami sie korkuje,ale nei jest najgorzej.

Opublikowano

ok. dzięki

Opublikowano
Ja lece zawsze przez miasto.

Czasami sie korkuje,ale nei jest najgorzej.

W sumie to przez centrum miasta tam się nie leci, tylko po obrzeżu i, bynajmniej ja, nigdy nie trafiłem tam na większy korek :wink: A we Włocławku nie ma teraz remontu tej wylotówki :eusathink:

Opublikowano

W sumie to przez centrum miasta tam się nie leci, tylko po obrzeżu i, bynajmniej ja, nigdy nie trafiłem tam na większy korek :wink:

to tutaj mnie troszkę pocieszyłeś

A we Włocławku nie ma teraz remontu tej wylotówki :eusathink:

może ktoś coś podpowie jak z tym Włocławkiem

Opublikowano

Kumpel tam mieszka i 3 tyg. temu jeszcze bodajże remontowali :eusathink: Ale chyba i tak tam nie ma zbytnio objazdu ale chociaż bys wyjechał tak, żeby tam nie jechać w szczycie komunikacyjnym :wink:

Opublikowano
Kumpel tam mieszka i 3 tyg. temu jeszcze bodajże remontowali :eusathink: Ale chyba i tak tam nie ma zbytnio objazdu ale chociaż bys wyjechał tak, żeby tam nie jechać w szczycie komunikacyjnym :wink:

jeśli pójdzie wg. planu to będę tam około 18-19 to może nie będzie najgorzej

Opublikowano

Ja w weekend wróciłem z Częstochowy i we Włocławku jest nadal remont ale tragedii nie było, trochę wolniej auta jeżdżą po tej dziurlandii bo zrobili po jednym pasie w obie strony (ale na niewielkim odcinku). Najlepsza trasa to ta, którą podał Bieniek, Krakow-Czestochowa-Lodz-Wloclawek-Torun-Swiecie-A1-Obwodnica Trojmiasta-zjazd na Koscierzyne. Oczywiście przez Toruń nie jedziesz bo masz już obok autostradę. Przejazd całą będzie Cię kosztował 29.90 zł, szerokości :decayed:

Opublikowano
Ja w weekend wróciłem z Częstochowy i we Włocławku jest nadal remont ale tragedii nie było, trochę wolniej auta jeżdżą po tej dziurlandii bo zrobili po jednym pasie w obie strony (ale na niewielkim odcinku). Najlepsza trasa to ta, którą podał Bieniek, Krakow-Czestochowa-Lodz-Wloclawek-Torun-Swiecie-A1-Obwodnica Trojmiasta-zjazd na Koscierzyne. Oczywiście przez Toruń nie jedziesz bo masz już obok autostradę. Przejazd całą będzie Cię kosztował 29.90 zł, szerokości :decayed:

No i masz potwierdzoną drogę, także teraz tylko wsiadać do auta i jechać i modlić się, żeby nie było nigdzie większych utrudnień :thumbup1:

Opublikowano

Jestem ze Starogardu. Polecam skrót ok 120km. Z Torunia A 1 ,w Kopytkowo zjazd do drogi 231 do m. Skórcz. dalej drogą 214 do Zblewa i tą samą drogą ze Zblewa jak po sznurku do samej Kościerzyny. Jadąc z Kościerzyny właśnie tak drogowskazy kierują na Toruń.Drogi lokalne przejezdne .

Opublikowano
Jestem ze Starogardu. Polecam skrót ok 120km. Z Torunia A 1 ,w Kopytkowo zjazd do drogi 231 do m. Skórcz. dalej drogą 214 do Zblewa i tą samą drogą ze Zblewa jak po sznurku do samej Kościerzyny. Jadąc z Kościerzyny właśnie tak drogowskazy kierują na Toruń.Drogi lokalne przejezdne .
Lepiej glownymi jechac tak jak podalismy.
Opublikowano

Zaoszczędzi 120 km, a straci 2 godz :decayed:

Opublikowano

Zaoszczędzi te 2 godziny i kilkadziesiąt złotych w paliwie i opłacie autostradowej licząc w obie strony.

Opublikowano
Zaoszczędzi te 2 godziny i kilkadziesiąt złotych w paliwie i opłacie autostradowej licząc w obie strony.

dzięki wszystkim za informacje startuje przed południem w czwartek oby tylko pogoda dopisała dzisiaj rano o 5 jak jechałem do Krakowa to miałem miejscami białą drogę :kox: raczej jestem za opcją autostrady:hi:

Opublikowano

E75 do Torunia, obwodnica do Lubicza do A1, do końca A1-ką i zjazd na Koscierzynę w Pruszczu Gdańskim

Opublikowano
E75 do Torunia, obwodnica do Lubicza do A1, do końca A1-ką i zjazd na Koscierzynę w Pruszczu Gdańskim

dzięki:hi: mam rozumieć że od obwodnicy Torunia do Pruszcza jest już w całości oddana A1 pytam bo na mapach nie jest jeszcze zaznaczone :eusathink: