Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B7] Tempomat

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Chce nabyc B7 3,0tdi Q Kombi z 2005.

Znalazlem ogloszenie sprzedazy takiego sam. w Niemczech. W ogloszeniu jest napisane ze samochod ma tempomat natomiast na zdjeciu widac kierownice wielofunkcyjna i z lewej strony tylko jedna manetke (do wlaczania migaczy) natomiast nie ma zadnej dodatkowej manetki.

Czy jest mozliwe zeby tempomat byl uruchamiany z kierownicy lub wlasnie z tej jednej manetki i wtedy bylaby wspolna dla migaczy i tempomatu (tak wlasnie mam w passacie '01)?

PZDR

Opublikowano

Czy jest mozliwe zeby tempomat byl uruchamiany z kierownicy?

na 99 % nie

Ja mam tempomat i mam dodatkową manetke pod kierunkami

Opublikowano

Witam,

Chce nabyc B7 3,0tdi Q Kombi z 2005.

Znalazlem ogloszenie sprzedazy takiego sam. w Niemczech. W ogloszeniu jest napisane ze samochod ma tempomat natomiast na zdjeciu widac kierownice wielofunkcyjna i z lewej strony tylko jedna manetke (do wlaczania migaczy) natomiast nie ma zadnej dodatkowej manetki.

Czy jest mozliwe zeby tempomat byl uruchamiany z kierownicy?

PZDR

niemozliwe, musi byc manetka

Opublikowano
  • Autor

Czy dolozenie tempomatu jest trudne i jak kosztowne?

Opublikowano

Przeszukaj dzial warsztat. Jest tam post pre_pl, gdzie opisany jest montaz tempomatu w B6. W razie problemow wal do mnie na PW. Koszt zalezy od tego jak tanio uda Ci sie zdobyc czesci + usluga VAG'owania. Mnie to kosztowalo ~150PLN, ale mozna taniej :naughty::hi:

Opublikowano

Ale to jest A3 '96. W B7 jest inaczej.

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Też byłbym zainteresowany montażem tempomatu - może ktoś opisać w miarę dokładnie co trzeba by kupić, zrobi się to samemu???

Opublikowano
  • Autor

Przede wszystkim trzeba posiadac wielofunkcyjna kierownica, wtedy zakupy ograniczaja sie do manetki tempomatu, nastepnie zdiac kierownice, wyciac estetyczna dziure w dolnej czesci obudowy kolumny kierownicy lub kupic taka obudowe, podlaczyc manetke i Vas'em zakodowac.

Tak to wygladalo u mnie i raczej samemu sie tego nie zrobi, bo niezbedny jest Vas i znajomosc kodow.

Opublikowano

Przede wszystkim trzeba posiadac wielofunkcyjna kierownica, wtedy zakupy ograniczaja sie do manetki tempomatu, nastepnie zdiac kierownice, wyciac estetyczna dziure w dolnej czesci obudowy kolumny kierownicy lub kupic taka obudowe, podlaczyc manetke i Vas'em zakodowac.

Tak to wygladalo u mnie i raczej samemu sie tego nie zrobi, bo niezbedny jest Vas i znajomosc kodow.

Jest wątek w warsztacie, jak to zrobić. Bardzo dokladny :gwizdanie:
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

z tego co mi wiadomo nie jest potrzebna wielofunkcyjna kierownica, raczej moduł pod kołem kierownicy kompatybilny z tempomatem, tak jest czy się mylę?

Opublikowano
  • Autor

...zgadza sie. Chodzilo mi tylko o to, ze majac kierownice wielofunkcyjna razem z nia juz masz modul, ktory jest najdrozszym elementem potrzebnym do uruchomienia tempomatu.

Opublikowano

panowie temat tempomatu był wałkowany w jednym temacie :P proponuje poszukac :P