pisky Opublikowano 4 Maja 2008 Opublikowano 4 Maja 2008 Hej, Wczoraj postanowilem sam wyczyscic klime w moim B6. Mowie wam, spedzilem 2 godziny prubojac zdemontowac schowek. Odkrecilemwszystkie sruby i wciaz nie chcial zejsc. Czy ktos ma pojecie jak sie to cholerstwo demontuje? Dzieki.
Wąski Opublikowano 4 Maja 2008 Opublikowano 4 Maja 2008 Ile odkręciłeś śróbek ,może nie wszystkie odkręciłeś,?
malik Opublikowano 8 Maja 2008 Opublikowano 8 Maja 2008 Masz jeszcze jedną śrubkę schowaną nad zmieniarką Wyjmij zmieniarkę, odkręć śrubkę i schowek się ślicznie zdemontuje
Lukas Opublikowano 8 Maja 2008 Opublikowano 8 Maja 2008 jak juz wyciagniesz schowek to najlepiej odgrzybia sie klime przez wyjecie wentylatora jest na 3 srubach z czego jedna tez ciezko odkrecic w schowku jak dobrze licze to powinno byc 5 srubek [br]Dopisany: 09 Maj 2008, 00:04 _________________________________________________http://www.a4-klub.pl/smf/a4_b5_odgrzybianie_klimatyzacji-t10719.0.html prawie to samo
miron78 Opublikowano 9 Maja 2008 Opublikowano 9 Maja 2008 Masz jeszcze jedną śrubkę schowaną nad zmieniarką Wyjmij zmieniarkę, odkręć śrubkę i schowek się ślicznie zdemontuje dokładnie tak - też to przerabiałem - odkręcasz 4 śrubki i schowek dalej twardo siedzi ( trzyma go jedna - ostatnia śruba pod zmieniareczką ) za pierwszym podejście straciłem 1,5 godziny - teraz mam schowek w rękach po jakiś max 4 min
wyspa7 Opublikowano 10 Maja 2008 Opublikowano 10 Maja 2008 Witam, po odkręceniu schowka zobaczysz korek gumowy, którego z łatwością wyciągniesz - parownik jak na dłoni... no prawie. Korek ma średnicę ze 3 cm, więc łatwo jest tam zapodać dowolny środek do odgrzybiania klimy. Metoda sprawdzona i skuteczna !! POLECAM!! :th:
Rekomendowane odpowiedzi