Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Propozycja zestawu nowego audio - proszę o sprawdzenie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Posiadam Audi A4 B6 sedan. Niestety jedyny sprzęt audio jaki posiadam do radio sony CDX-S2250 oraz fabryczne głośniki w przednich drzwiach - to wszystko.

Chcę trochę to zmienić, by dźwięk w środku był przyzwoity.

Otrzymałem takie dwie propozycję:

1.

- wymiana radia na alpine cde 131

- głośniki przednie X-ION-165 , Audio System

- wmontowanie głośnika wysoko tonowego w słupku

Łączna cena z montażem około 1590 zł.

2.

- wymiana radia na alpine cde 131

- głośniki przednie DEGO ST 650

- wzmacniacz 2 kanałowy u Dimension

Łaczna cena z montażem około 1500 zł.

W późniejszym czasie chciałbym domontować jakiś sub do bagażnika, ale otrzymałem info, że lepiej najpierw zająć się przodem.

Co sądzicie o tych opcjach? Która lepsza? Może macie jakiś lepszy pomysł?

Pozdrawiam,

Paweł

Opublikowano

Ceny bez wygłuszenia drzwi?

Opublikowano

Sory, że podłączę się tutaj, ale mam problem z założeniem wątku :kwasny:

Krótko i na temat. Pacjent to b5 w avancie. Mam ori subwoofer, ale to jest lipa.

Chcę poprawić audio w swoim samochodzie, bo szczególnie jestem zawiedziony przodem, który gra dla mnie tragicznie.

Stwierdzam jednak, że najlepszy efekt będzie po wsadzeniu skrzyni aktywnej ze wzmacniaczem. Zależy mi na przyjemnym, głębokim basie.

Szukałem trochę na forum, ale nie mam po prostu na to czasu, dlatego proszę o konkrety - linki, itd.

Nie musi to d*py urywać, ale żeby było przyjemnie dla ucha i przede wszystkim czysto. Chcę wydać max 500 zł, więc cudów nie się nie spodziewam. Możliwe, że gdzieś w domu mam wzmacniacz, więc na tym już zaoszczędzę. Mogą być też jakieś używane modele. W zasadzie im taniej, tym lepiej. To nie musi być nagłośnienie żeby było mnie z kilometra słychać. Myślę, że rozumiecie o co mi chodzi :wink:

Opublikowano

Jak dla mnie to radio jest nie rewelacyjne. Lepiej za tą kasę kupić coś używanego z seri cda

Opublikowano

Rozwijają swoją poprzednią myśl to radio jest całkowicie nie rozwojowe. Jak planujesz docelowo wszystkie głośniki zasilić zewnętrznymi wzmacniaczami to radio które ci proponują jest totalną porażką bo ma tylko jedna parę RCA i to jeszcze 2V. Seria CDA przeważnie ma trzy pary przód,tył,sub.

W pierwszym przypadku głośniki są dobre i montaż w słupku jak jest zrobiony solidnie to wygląda zaje...

W drugim głośniki może nie tak dobre jak pierwsze ale piecyk. Od złej biedy te dego zagrają podpięte pod radio.

Ale jak zamierzasz rozbudowywać zestaw to radio musisz wybrać inne. Od siebie mogę polecić CDA9855r to tak z grubej rury lub CDA9883r tak przystępniej.

Opublikowano

W kwocie 1500zł wiele nie zaszalejesz, ja bym to widział tak:

używane radio (np kenio 7531 ~380zł)

używany piec 2ch (alpinka t500 ~280zł)

nowy zestaw odseparowany (pb l-60cx 360zł)

wygłuszenie drzwi (stp silver z robocizną ~300zł)

montaż w standardowych miejscach + dystanse mdf (~130zł)

montaż wzmacniacza + druty 280zł