Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Rdza na dachu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wczoraj przyjechał krewny z Niemiec do nas , dzisiaj mi zadał pytanie " Czy audi gnije? ". Moja odpowiedź , po dzwonie owszem. Mówi popatrz na rowki w dachu , a tam wzdłuż pełno wrzodów na obydwu stronach dachu.

Czy to jest norma , czy sporadyczny przypadek ?

Auto 1,8T 2003 rok , ma zrobione 53 000 km. ( nie chce go odsprzedać , bo jego córka go później chce ). Z tym że stoi pod chmurką. Audi w Niemczech porobiło zdjęcia i będą go lakierować na ich koszt. A najlepsze jak powiedział przebieg to pytali czy się nie pomylił , a on powiedział w waszym komputerze możecie sobie sprawdzić. Auto tu kupiłem i cały czas inspekcje robię tu u Was.

Opublikowano

W A3 starszych rocznikach w tych rynienkach dzieją się czasami takie rzeczy,nie odchodzi dobrze woda,w A4 się nie spotkałem.

Opublikowano

niestety rdzewieje w tym miejscu, nie ma rady ci co myślą że im nie rdzewieje to niech wyjmą listwy z rynienki i zobaczą co się dzieje pod gumą :decayed:

ja mam B5 z 99 roku i też miałem bąbla hehe ale już zakonserwowane i zamalowane :decayed:

Opublikowano

Musze zobaczyc jak to wyglada u mnie ale z tego co wiem to nic tam nie mam bo inaczej zauwazylbym przy glinkowaniu czy woskowaniu.

Opublikowano

niemozliwe :decayed:

Opublikowano

możliwe, możliwe

mam a4 b6 i dzisiaj właśnie byłem u lakiernika z tym właśnie problemem

powiedział że to norma w a3 i a4 (norma nie znaczy że wszystkie muszą mieć ten problem)

w maju jadę usunąć ten problem do w/w lakiernika

Opublikowano
możliwe, możliwe

mam a4 b6 i dzisiaj właśnie byłem u lakiernika z tym właśnie problemem

powiedział że to norma w a3 i a4 (norma nie znaczy że wszystkie muszą mieć ten problem)

w maju jadę usunąć ten problem do w/w lakiernika

na szczescie mnie to nie dotyczy :wink:

Opublikowano

niestety tam chyba utlenia się ocynk... u mojego ojca w A6C5 też przy tej listwie wyszły pęcherze ale zrobiliśmy to :wink:

Opublikowano

może ktoś pokazać jakieś foto, bo dziś oglądałem swój dach i nic nie mogłem zlokalizować - zero rdzy - może mam trochę szczęścia :banan:

Opublikowano
niestety tam chyba utlenia się ocynk... u mojego ojca w A6C5 też przy tej listwie wyszły pęcherze ale zrobiliśmy to :wink:

W moim C5 jest to samo :facepalm:

Opublikowano

U mnie tez jest.

Trzeba szybcie wycinac,zeby to dobrze zrobic.

Opublikowano

tak masz rację - utlenia się cynk

nasi zachodni przyjeciele mają problem z położeniem powłoki idealnie w miejscu rynienek i tu pojawia się w/w problem a zarazem zarobek dla lakiernika ;)

Opublikowano

to wszystko zależy od konkretnego auta,

jak duzo stoi pod chmurka, jak jest myte, czy pod tą rynienką nie zbiera sie brud,.

spotkałem sie z takim problemem i w a4 B5, i B6, równiez i w a3 z 2001 roku, jednak najwieksza rdza była w B6, z 2002 rokiu

W b5 i a3, pod bąblami jest zdrowy metal,.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

U mnie w b6 2002r. ten sam problem, pełno rdzy nad szybą. Lakiernik mówił że należy malować cały dach. Macie jakieś pomysły jak ewentualnie bez malowania całego elementu to zrobić? Może zastosowanie innej uszczelki i częściowe malowanie? Też twierdził że jest to problem Audi.

Opublikowano
U mnie w b6 2002r. ten sam problem, pełno rdzy nad szybą. Lakiernik mówił że należy malować cały dach. Macie jakieś pomysły jak ewentualnie bez malowania całego elementu to zrobić? Może zastosowanie innej uszczelki i częściowe malowanie? Też twierdził że jest to problem Audi.

jaki kolor?? jak dobry lakiernik to poradzi sobie bez malowania całego dachu, mozna tez reszte dachu przecieniowac, i połozyc sam bezbarwny

Opublikowano

Jesli rdza tylko w rynienkach to zabezpieczyc i zaprawic.Nie da sie pomalowac czesci dachu aby nie bylo widac tylko calosc to nie trabancik....

Opublikowano

panowie a wiec sprawa wyglada nastepującą w nowszych modelach niestety dachy nie były cynkowane i stąd ten problem :( NIESTETY WSZYSCY SZUKAJA OSZCZEDNOSCI :( niewiem czy wszystkie wersje ale napewno wychodziły besz ocynkowanego dachu :(

Opublikowano

Wiele razy był poruszany temat rdzewiejących B6 2003-2004 i to w wielu dziwnych miejscach np.ranty błotników ,tylne klapy,drzwi,no to teraz doszedł jeszcze dach.

Opublikowano

Ale i tak trzeba sie cieszyc ze to nie mercedes....Dopiero bylby placz.Uwazam ze tak sa sporadyczne te przypadki a rdza nie jest razaco wielka jesli sie pojawi.Mialem kiedys okulara i tam rdza atakowala wszedzie.

Opublikowano

Ja Sie zalapalem na dach i blotniki...:thumbdown: