freezblock Opublikowano 20 Kwietnia 2012 Opublikowano 20 Kwietnia 2012 Samochód kupiłem z sekwencją, silnik 1.8 T Na benzynie jest ok , ale na gazie trochę zamula, czasem załapie i idzie fajnie, ale czesto wciskam gaz i niema specjalnej reakcji. Wymieniłem oba filtry. Ze świadectwa homologacji wynika, że: Reduktor: Tomasetto Zawór gazowy: Tomasetto Wielozawór: Tomasetto Układ elektroniczy: Stag-4 i wydaje mi sie że wtryski to Magic. Może ktoś ma jakiś pomysł na tą dolegliwość ?
ghost2255 Opublikowano 20 Kwietnia 2012 Opublikowano 20 Kwietnia 2012 Reduktor: Tomasetto i wydaje mi sie że wtryski to Magic. To jest przyczyna. Reduktor nie wydala, wtryski pewnie rozjechane i masz efekt.
freezblock Opublikowano 20 Kwietnia 2012 Autor Opublikowano 20 Kwietnia 2012 Wyczytałem tez ze wtryski magic nie należa do tragicznych ale jedna z wad jest to ze potrafia sie zapychać. To jaki reduktor i te wtryski na 150 koni polecacie ?
uris Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Samochód kupiłem z sekwencją, silnik 1.8 TNa benzynie jest ok , ale na gazie trochę zamula, czasem załapie i idzie fajnie, ale czesto wciskam gaz i niema specjalnej reakcji. Wymieniłem oba filtry. Ze świadectwa homologacji wynika, że: Reduktor: Tomasetto Zawór gazowy: Tomasetto Wielozawór: Tomasetto Układ elektroniczy: Stag-4 i wydaje mi sie że wtryski to Magic. Może ktoś ma jakiś pomysł na tą dolegliwość ? Kolego podstawa to pokaż zrzuty ustawień ze STAGA na pracującym silniku + nagraj .osc ,a druga kwestia to zaraz wszyscy ci doradzą załóż wtryski HANA + reduktor Zavoli lub AC R01 ,nic mądrego się nie dowiesz jak nie przedstawisz zrzutów z ustawień STAGA.
freezblock Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Autor Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Samochód kupiłem z sekwencją, silnik 1.8 TNa benzynie jest ok , ale na gazie trochę zamula, czasem załapie i idzie fajnie, ale czesto wciskam gaz i niema specjalnej reakcji. Wymieniłem oba filtry. Ze świadectwa homologacji wynika, że: Reduktor: Tomasetto Zawór gazowy: Tomasetto Wielozawór: Tomasetto Układ elektroniczy: Stag-4 i wydaje mi sie że wtryski to Magic. Może ktoś ma jakiś pomysł na tą dolegliwość ? Kolego podstawa to pokaż zrzuty ustawień ze STAGA na pracującym silniku + nagraj .osc ,a druga kwestia to zaraz wszyscy ci doradzą załóż wtryski HANA + reduktor Zavoli lub AC R01 ,nic mądrego się nie dowiesz jak nie przedstawisz zrzutów z ustawień STAGA. Ok, postaram sie to zrobić co napisałeś.
Rekomendowane odpowiedzi