Gość Rayban Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Witam Lałem dzisiaj wodę butelką celem namierzenia wycieku. Okazało się, że woda dostała się przez filtr przeciwpyłkowy. I tu moje pytanie. U mnie podstawa tego filtra to gąbka, która przepuszcza niestety wodę. Oczywiście mam osłonę podszybia na filtr, akumulator taką długą. Czy ten filtr powinien mieć od spodu gąbkę czy coś innego ? Może źle do zdiagnozowałem, lałem wodę na szybę bez osłony podszybia wprost na obudowę filtra kabinowego.
daniel40 Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Opublikowano 22 Kwietnia 2012 A w zwykłym użytkowaniu auta też dostaje Ci się woda?
Gość Rayban Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Tak jak myję auto czy też pada deszcz wtedy jest mokry dywanik od strony pasażera. Chciałbym wiedzieć czy każdy ma taką gąbkę pod obudową filtra ?
KICHOL Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Ja też mam gąbkę......i też leciała woda.........gdyż wpadłem na genialny pomysł wyczyszczenia całego koszyka od filtra.........krzywo go skręciłem i wodą się lała rozkręć to wszystko i posprawdzaj........sprawdź drożność odpływu po akumulatorem .....musi być dobrze
Gość Rayban Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Opublikowano 22 Kwietnia 2012 No dobrze, ale ta gąbka jest dosyć gruba. Nie da się jej ścisnąć przecież ? Jeden odpływ jest pod akumulatorem, dwa w błotnikach na górze. Gdzie są jeszcze odpływy ? Wymyśliłem, że jedna osoba będzie lać wodę wężem po szybie a ja będę się przyglądał jak to wszystko spływa.
KICHOL Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Opublikowano 22 Kwietnia 2012 No dobrze, ale ta gąbka jest dosyć gruba. Nie da się jej ścisnąć przecież ? Jeden odpływ jest pod akumulatorem, dwa w błotnikach na górze. Gdzie są jeszcze odpływy ? Wymyśliłem, że jedna osoba będzie lać wodę wężem po szybie a ja będę się przyglądał jak to wszystko spływa. Drugi jest pod serwem i są trzy miejsca przez które leci woda do środka obudowa komputera, filtra przeciwpyłkowego, linka otwierania maski(prawdopodobne) i niedrożne odpływy szyberdachu.......
ZuKeRs Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Opublikowano 22 Kwietnia 2012 a nieskromnie sie zapytam te odplywy szyberdachu gdzie ich szukac - wole za wczasu przedmuchac je niz czekac az woda sie pojawi
KICHOL Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Odsuń szyber wejdź na stołek i popatrz dokładnie, na pewno je znajdziesz......ja nie mam okna na dachu ale dwóch moich kolegów miało problemy z tym. W Fordzie kanały odpływowe biegną wzdłuż przednich słupków....przy rozłączeniu odpływów woda laje się koncertowo na nogi pasażerowi. Myślę że w audi jest podobne rozwiązanie.
KluBB Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Ja mialem powodz w aucie jak "fachowcy" nie zalozyli porzadnie rynienki w podszybiu. Docisnij wszystko porzadnie, sprawdz odplywy i powinno byc ok.
gizmus2006 Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Ja miałem basen w komorze aku bo coś się gdzieś zatkało a pod serwem była założona gumowa zaślepka i woda stała przedostając się do środka auta. wyjąłem zaślepkę i z głowy.
Rekomendowane odpowiedzi