wampir Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Oto moja fura Audi A4 1.8 (ADR) z 1996 r. Jestem jego drugim właścicielem w PL. Wyposażenie: • ABS • Climatronic • El. Przednie szyby • El. Lusterka • 2 poduszki powietrzne. ( poprzedni właściciel mówił coś o 4, ale chyba się mylił, póki co nie było okazji sprawdzić tego w praktyce) • 16” oryginalne alufelgi (opony Continental 5mm) • Kierownica z S4 • Alarm • Inne standardowe, których wstyd wymieniać Auto zostało sprowadzone w 2003 z przebiegiem ok. 100 tyś. Poprzednim jego właścicielem był wojskowy. Następnie odkupiła je moja Żona w 2008 r. z przebiegiem 157 000km. Aktualnie ma 191 000. Generalnie nie jest jeżdżone dużo stąd taki skromny przebieg w naszym wykonaniu. W aucie nie było instalacji LPG. Pracował tylko na PB95 SHELL. Co ok. 9 000km wymieniano olej na Castrol 10W40. Filtry Man, ostatnia wymiana tylko jest Knecht. Podczas ostatnich 34 tyś kilometrów wymieniono w nim: • Rozrząd przy 160 tyś kilometrów ( pompa SKF, INA itp. Na częściach polecanych na forum) • 2 zaciski hamulcowe z tyłu • Tarcze tył ATE, klocki tył ATE • Czujnik ciśnienia oleju (ASO) • Uszczelka pod chłodniczką oleju? (ASO) • Świece NKG W tym w ciągu ostatnich 12 miesięcy: • klocki przód ATE, klocki Tył BOSH • komplet wahaczy MS, końcówki drążków Lamforder • akumulator Varta Silver W tym w ciągu ostatnich 3 miesięcy wymieniono: • Tarcze przód TRW, klocki przód BOSH • Wahacze MS lewy i prawy dolny tył Średnie spalanie podczas jazdy po Opolu to ok. 9.5L/100km w trasie ok. 7.5L/100km. Generalnie delikatnie obchodzę się z pedałem gazu. Auto nigdy nie zawiodło jeżeli chodzi o silnik. Jedyna „awaria” związana z falowaniem obrotów 2 lata temu wynikała ze sparciałego wężyka podłączonego do przepustnicy. Było też profilaktycznie sprawdzane wielokrotnie VAGiem. W aucie dokonano pewnych modyfikacji, które miały upodobnić je do modelu po II lifcie (1999-2001) i poprawić humor kierowcy : • Przednie reflektory zespolone z soczewkami (DEPO) (org. światła mogę także sprezentować) • halogeny z modelu B6 • tylne lampy z modelu po II lifcie Oto zdjęcia auta zrobione dzisiaj: Auto ma 16 lat także nie będę kłamał mówiąc, że ma idealny lakier ponieważ są na nim rysy i otarcia czy też odpryski od uderzeń kamyków o maske. Pozostaje się też odnieść do kwestii wypadkowości. Auto podczas 4 ostatnich lat nie miało żadnego wypadku czy też stłuczki, ale wprawne oko stwierdzi, że maska nie jest dobrze spasowana. Może jest to wina nieudolnego mechanika, który nie potrafił spasować maski, podczas którejś z napraw? Mogę stwierdzić, że auto jest bezwypadkowe tylko w czasie mojego użytkowania.
martin_rs4 Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Opublikowano 22 Kwietnia 2012 całkiem, całkiem zadbana! bardzo ładna audiczka
bezimienny Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Opublikowano 22 Kwietnia 2012 uuu halogeny w przedliftowym zderzaku:wink: Ogólnie bardzo ładne autko, szkoda że blacha oddziela baga od wnętrza, auto sporo przez to traci na pakowności która w sedanie i tak jest słaba w porównaniu z avantem:kox:
piotrzaba5 Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Opublikowano 23 Kwietnia 2012 całkiem fajne. Aż dałeś mi do myślenia nad wymianą lamp Tylko ciekaw jestem czy przebieg orgi?
JulianSR Opublikowano 13 Stycznia 2013 Opublikowano 13 Stycznia 2013 ehh ten kolor wspomnienia przywraca, taka audiczka tyle ze w dieselku pierwszy raz z kolegą wypychalismy od ojca z garazu po cichaczu, by posmigac nia mialo sie te 14 lat
przemciotorun Opublikowano 13 Stycznia 2013 Opublikowano 13 Stycznia 2013 jak bym widzial swoja 5 lat temu laserowa czerwien robi robote
PiterA4 Opublikowano 13 Stycznia 2013 Opublikowano 13 Stycznia 2013 po co prezentowac auto ktore jest na sprzedaz?? jakas reklama czy co??
Rekomendowane odpowiedzi