Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Odcina mi turbo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , podczas jazdy powyzej 100km/h odcina mi turba, jest mułwate , jak zresetuje przeplywisciomierz przez wypiecie jest wszystko ok az do przekroczenia znow 100km/h ,w czym tkwi problem ?

Dodatkowo mechanik stwierdzil ze konczy sie turbina , trzeba bedzie wymienic.

Jakie sa objawy jak sie konczy turbo ?

ja nie slysze zadnych gwizdow , nie kopci

Pomozcie

Opublikowano

jakie masz znaczenie silnika ?

jezeli diesel to masz zas...erane kierownice w turbo

trzeba je wyczyscic

Opublikowano

Komputer w dlon i jazda z logami. Pewnie turbo zapieczone na maxa. Sprawdz jakie bledy pokaze po podlaczeniu komputera

Opublikowano

na90% zapieczona zmienna geometria. Turbo może być w przyzwoitym stanie, nie puszczać oleju itp ale będzie Ci włączać tryb awaryjny. Zrób logi i sie okaże na 100%. Możesz rozruszać sztangę turbiny żeby troche ruszyć łopatki ze zmiennej geometrii ale to jak branie witaminy C podczas grypy ;)

Opublikowano
  • Autor

a gdzie znalesc znaczenie silnika? to jest 1.9 TDI 90km '98

---------- Post dopisany at 23:04 ---------- Poprzedni post napisany at 23:03 ----------

jutro bede mial Vaga to wieczorem napisze co wyszlo

---------- Post dopisany at 23:09 ---------- Poprzedni post napisany at 23:04 ----------

---------- Post dopisany at 23:13 ---------- Poprzedni post napisany at 23:12 ----------

silnik-audi-a4-98.jpg

---------- Post dopisany at 23:20 ---------- Poprzedni post napisany at 23:13 ----------

po prawej stronie przy kolektorze jest łączenie i rura z spirala, na poczatku lub koncu jak to zwie jest uszczelka, zupelnie jak w maluchu, po rozkreceniu mam tam recznie robiona przez jakiegos mechanika imitacje tej uszczelki z puszki z piwa, tylko teraz nie wiem bo jest tam uszczelka zuzyta dobrze i dwa kawalki puszki z piwa wyciete, czy ta uszczelka jest oryginalnie taka jak w maluchu byly papierowa z dziurami na dwie sruby u gory i u dolu i na przelot po srodku ? czy to ten mechanik taka dal zaslepiajac wycietymi kawalkami aluminium srodek tej uszczelki

---------- Post dopisany at 23:22 ---------- Poprzedni post napisany at 23:20 ----------

czy dam sobie dam rade wyczyscic to kierownice ? i gdzie ona jest? nie jestem mechanikiem i specem w naprawie samochodow, ale jesli jest dobry opis to sadze ze problemu nie powinno byc, przede wszystkim wiedza co sie robi jest najwazniejsza

---------- Post dopisany at 23:23 ---------- Poprzedni post napisany at 23:22 ----------

rowniez jutro wieczorem kolo godziny 21-22 wrzuce foty z mojego silnika

Opublikowano

zanim zaczniesz rozbierac zrob komplet logow. To jest priorytet.

Co do czyszczenia tu masz temat

http://a4-klub.pl/vb/showthread.php?t=49491

Opublikowano

tez miałem takie obiawy kjolego w poprzednim aucie , wyczysc swistaka i bedzie ok :)

Opublikowano
  • Autor

Taki wyrzuca mi błąd:

00575 - Intake Manifold Pressure

17-00 - Control Difference

Opublikowano

Blad z przeladowania(tryb awaryjny) zrob te logi to bedziesz wiedziec czym jest spowodowany.

Opublikowano
  • Autor

a czu uszczelka w Egr ma byc w dziura przelotowa czy zaslepiona? bo ja mam zaslepiona nieszczelna

---------- Post dopisany at 22:12 ---------- Poprzedni post napisany at 21:27 ----------

a oto moje Logi, nie wiem czy to dobrze zrobilem to to byl moj pierwszy raz

jak by co to mile przyjme poprawki

http://vaglog.rtnet.pl/joincrlz_82487.html

]Log (0 - 001,002,003)

Opublikowano

kolego tak na szybko. Przeczytaj dokładnie temat o logowaniu i się do tego przyłóż. zrób komplet logów a nie trzy grupy tak jak zrobiłeś bo z tego nic nie wynika. Logi wrzuć do działu diagnostyka a nie tutaj. Trzeba poświęcić pół godziny i masz pełny obraz dolegliwości samochodu. Tutaj widać że masz auto niedogrzane. Albo nie dogrzałeś silnika albo termostat na szrot

• 3 miesiące temu...
Opublikowano
  • Autor

silnik byl dogrzany, ok, jak tylko uda mi sie znow dorwac Vaga to przyloze sie i zrobie kpl logow i wrzuce tam gdzie trzeba ,dzisiaj uslyszalem dodatek od mechanika ze mam stare jescze turbo i nie mam w nim kierownicy,podpial komputer i powiedzial ze pod turbina jest jaka lopatka czy cos podobnego zapieczona i trzeba namoczyc i rozruszac a jak to nie pomoze to tylko regeneracja, dodal ze jesli chce byc eko to uszczelke w EGR moge miec z przelotem czyli ta dziura ale dla silnika to nie jest dobre, a jesli nie to zaslepka na EGR i bedzie wszystko wporzadku, malo to czaje to cale eko ale coz , nie jestem mocny w tej dziedzienie zeby sie klucic co lepsze

jutro powinno mi sie uda zrobic logi, narazie dziekuje za zainteresowanie

---------- Post dopisany 30-07-2012 at 20:38 ---------- Poprzedni post napisany 26-04-2012 at 18:19 ----------

Witam, wybaczcie ale nie bylo mnie w kraju , wrocilem i udalo sie zdzialac z tym turbo . okazalo sie zawor magnetyczny n75 wymeiniony na nowy orginlany i wszytko teraz pieknie smiga :D

dzieki .pozdrawiam wszystkich