Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Najtańsze zawieszenie gwintowane

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
wedlug mnie te tanie zawieszenia mijaja sie z celem.Zawieszenie ma wybierac doly a nie je przeskakiwac prawda?Zawieszenie sportowe ma dobrze trzymac amortyzowac a nie byc sztywne i podskakiwac po drodze.
a jak wyobrażasz sobie pokonywanie dołów, z obniżeniem -45? trzesz jajami o ziemię, mój gwint, choć tani-wcale nie podskakuje-kto Ci powiedział, ze tak jest?-trzyma auto w zakrętach, jak przyklejone nawet, kiedy w zakręt wchodzę z prędkością, ze gumy zaczynają piszczeć
Lepiej kupic dobre zawieszenie ale uzywane, ostatnio kumpel kupil KW z wkladami KONI za 600 zl do avanta. I jest happy niemilosiernie.Pewnie takiej okazji czesto nikt nie natrafi ale spokojnie za 1500 zl mozna takie zawieszenie znalezc .KONI daje dozywotnia gwarancje i naprawde uzywki sa w dobrym stanie.Do tego wklady mozna wymieniac w gwincie KW.Wiadomo BILSTEIN B 12 to kosa kolezka sobie wlasnie zalozyl do golfa 2 4x4 i mowi ze malina.
KONI i wiele innych firm daje dożywotnią gwarancję, ale tylko temu,kto to kupił-odkupując od kogoś używane- tracisz gwarancję, gwinty z dolnej półki cenowej-są tanie,ale nie bezużyteczne-zastanawia mnie fakt, czemu zawsze najwięcej do powiedzenia mają Ci, którzy nie używali tego typu zawieszeń?

co do sensu zakupu-kupując jakiś gwint-nowy, choć z dolnej półki cenowej-masz na pewno rok, lub dwa gwarancji producenta-kupując używkę-nie masz gwarancji, że pojeździsz rok, czy dwa...kolejna rzecz-kupujesz auto na całe życie, czy na parę lat i zmieniasz na nowsze?jeśli ta druga opcja-to producent "taniego" gwintu zadba o zawieszenie Twojego auta w okresie , kiedy będziesz go używał:wink:

Opublikowano

jeżeli chodzi o mnie to rozważam zakup takiego http://moto.allegro.pl/zawieszenie-g...269543338.html bo dwa amory na tyle do wymiany,d*pa za przeproszeniem siedzi a przód koza :whistling:nie będę pakował w zawias 4tysie bo jak napisał Dominik kiedyś to auto się znudzi:hi:

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
  • Autor
jeżeli chodzi o mnie to rozważam zakup takiego http://moto.allegro.pl/zawieszenie-g...269543338.html bo dwa amory na tyle do wymiany,d*pa za przeproszeniem siedzi a przód koza :whistling:nie będę pakował w zawias 4tysie bo jak napisał Dominik kiedyś to auto się znudzi:hi:

I jak,kupiłeś ten zawias...?

Opublikowano

k..wa jeszcze nie bo brak czasu a i opinie o tym różne i też się waham z zakupem a i poziomowanie jeszcze zostaje.

Opublikowano

Ja kupiłem i bardzo sobie chwalę - jeżdzę na maksymalnie skręconym.

Po 35k km nie widać, żadnych śladów zużycia. Za taką cenę naprawdę warto.

Jest twardszy niż te "ta/te - coś tam". A przecież o to chodzi, gwint musi być twardy, zeby jeździło się dobrze a nie bujało i waliło miską na każdym garbie.

Opublikowano
  • Autor

A jakiej firmy kupiłeś...? Fk...?

Opublikowano

tak kolega ma FK i ja też zamówiłem.

Opublikowano
  • Autor

a jak tam z twardoscia..? duzo twardsze..?

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

gwint założony,gleba jaką można zrobić to taka,że nie ruszy z miejsca

twardość względem 1BA to jest odczuwalnie twardziej ale na pewno nie beton

montaż łatwy i bez problemu

regulacja wysokości:przód ok. natomiast tył siada bardzo nisko

ogólnie za tą kasę polecam o trwałości tego gwintu czas pokarze.

Opublikowano

wrzuć jakieś foty:wink:

Opublikowano
wrzuć jakieś foty:wink:

spoko ale dopiero w sobotę lub niedzielę.

Opublikowano
gwint założony,gleba jaką można zrobić to taka,że nie ruszy z miejsca

twardość względem 1BA to jest odczuwalnie twardziej ale na pewno nie beton

montaż łatwy i bez problemu

regulacja wysokości:przód ok. natomiast tył siada bardzo nisko

ogólnie za tą kasę polecam o trwałości tego gwintu czas pokarze.

U mnie fk jeździ już drugi sezon. Nie demontowałem go na zimę.

Wystarzy przetrzeć i jak nowe. A jeżdzę sporo 30-40k km rocznie.

Opublikowano
  • Autor

tez bede musial w koncu zamowic.. :) a jak masz go ustawionego, calkiem na dole,,,?

Opublikowano
tez bede musial w koncu zamowic.. :) a jak masz go ustawionego, calkiem na dole,,,?

Tył na maksa w dole, przód prawie.

Mam opony 225/40/18 i felgi 8.5j et35. Mimo, nadkoli poszerzonych maszynką, więcej zjechać się nie da.

Opublikowano
  • Autor

czyli felga chwa sie w nadkle...? wrzuc fotki,bo chciałbym zobaczyć jak wygląda... :) a twardość znosna...?

Opublikowano

w b6 opuść na maxa i wyjmij odboje to na pewno nie ruszysz z miejsca bo nawet lewarek jest problem wyciągnąć.

Opublikowano
  • Autor

To czekam na fotki sobotę,albo niedzielę.

Opublikowano

Też powoli zmierzam do zakupu gwintu z tej niższej półki cenowej. Zastanawiam się między FK,MTS lub TA, jeździ ktoś może na tych 2-óch ostatnich co wymieniłem?

Opublikowano
Też powoli zmierzam do zakupu gwintu z tej niżej półki cenowej. Zastanawiam się między FK,MTS lub TA, jeździ ktoś może na tych 2-óch ostatnich co wymieniłem?

na pewno na FK plomby z zębów nie wypadną,nie oczekuj mega twardości-jest trochę twardziej taki kompromis,do użytku codziennego jak najbardziej,MTS czy TA pewnie to samo lub podobnie.

Opublikowano
  • Autor

Mi wlasnie chodzi o to,żeby było troszkę twardziej,ale z możliwością regulacji... :)