Ksiadz Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Witam! Wiem, że forum A4, ale kolega ma problem i nie mogę z tym mu pomóc. Zmieniał taśmę na inną, bo piszczała, okazało się że nowa też piszczy, więc wrzucił ori co miał. Teraz ten błąd wywala, a na zegarach wielki wykrzyknik, świeci ABS i ESP. Kąt kierownicy niby ustawiony, ale za cholerę nie mogę się pozbyć tego. Nie potrafię też przekodować tego, nie działa jak w A4?? Czy możecie pomóc proszę. Z góry dziękuję.
wrclaguna Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Opublikowano 26 Kwietnia 2012 A kodowanie dobrze jest zrobione ?
Ksiadz Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Autor Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Szczerze pisząc nawet nie sprawdziłem dokładnie, bo wydawało mi się że skoro wrzucili ori taśmę a wcześniej nic nie przekodowywali to powinno być ok. Auto to Audi 1.9 tdi 2003 rok, manual.
wrclaguna Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Bład mówi o błędnym kodowaniu, sprawdzcie .
Ksiadz Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Autor Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Jeśli chcę zmienić kodowanie, pierw muszę się LOGOWAĆ? Jaki kod tam wklepać? Czy nic nie trzeba i od razu CODING?
wrclaguna Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Jeśli chcę zmienić kodowanie, pierw muszę się LOGOWAĆ?Jaki kod tam wklepać? Czy nic nie trzeba i od razu CODING? Ja nie wiem jakie tam jest wyposazenie pierwszy raz podłaczasz kompa ?
Ksiadz Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Autor Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Nie, w sumie nie pierwszy. Lapek i niestety nie oryginalny Ross Tech, którego dopiero zamierzam zakupić.
wrclaguna Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Warto troszkę poczytać zanim coś sie zle zrobi na kompie http://www.vcds.eu/downloads/Instrukcja%20obslugi%20oprogramowania%20VCDS.pdf
wrclaguna Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Kodowanie tu sobie sprawdz http://wiki.ross-tech.com/wiki/index.php/Audi_A6_(4F)_Airbag
Ksiadz Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Autor Opublikowano 26 Kwietnia 2012 No dobra, teraz tez się przyjrzałem co sam napisałem... Tu chodzi mi o ABS a nie airbag.,.. przepraszam za pomyłkę :facepalm:
Ksiadz Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Autor Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Daj spokój, baaardzo drobna :polew: Dzisiaj kolega podjedzie, to będę działał. Zobaczym.
Rekomendowane odpowiedzi