Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Akcja klimatyzacja

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

jak zrobisz dobry serwis raz w roku to wedlug mnie wystarczy....

Opublikowano
taaaaa.... ciepło sie zrobiło to sie zabieraja za klimatyzacje

a o nia trzeba dbac przez cały rok a nie jak zacznie pot po rowie cieknąć :decayed:[/quote

hahahahahhaa:D dokładnie:D

---------- Post dopisany at 22:26 ---------- Poprzedni post napisany at 22:20 ----------

osuszacz i dławik do wymiany

qurwa ile razy dzisiaj juz napisałem to zdanie w róznych postach.... :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm:

hahahahahahhaha :D

Opublikowano
taaaaa.... ciepło sie zrobiło to sie zabieraja za klimatyzacje

a o nia trzeba dbac przez cały rok a nie jak zacznie pot po rowie cieknąć :decayed:[/quote

hahahahahhaa:D dokładnie:D

---------- Post dopisany at 22:26 ---------- Poprzedni post napisany at 22:20 ----------

osuszacz i dławik do wymiany

qurwa ile razy dzisiaj juz napisałem to zdanie w róznych postach.... :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm:

hahahahahahhaha :D

hahahahah jak ja uwielbiam takie posty, tyle wnoszace do tematu..... prawie tyle co ten moj :doh:

Opublikowano

co jak co ale nieraz to mozna sobie nieźle humor poprawic czytajac wypowiedzi kolegów:grin::grin::grin:

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

po wymianie filtra (dyszy rozpreznej) w przewodach w samochodze jest LODOWA

polecam wymienic

Opublikowano

osuszacz tez od razu mogłeś wymienic

Opublikowano
  • Autor
osuszacz tez od razu mogłeś wymienic

umylem jeszcze skraplacz i kolego przy 25 stopniach na dworze na biegu jalowym na LO z kratki leci niecale 3 stopnie a w samochodzie po chwili na trybie "auto" na tylnych siedzeniach lezacy termometr wskazywal 11,5 stopnia :shock3: - no lepiej byc juz chyba nie moze. Szkoda kasy na osuszacz ;)

Opublikowano

u mnie na kratce jest -3 stopnie

wiec jak widzisz wymiana osuszacza jak najbardziej jest potrzebna

Opublikowano
  • Autor

watpie w to.

kombaj wytwarzajacy proznie juz sciagnie wigoc z ukladu poniewaz temperatura wrzenia wody w prozni jest bardzo niska i podczas jej wytwarzania woda w postaci pary jest calkowicie usuwana z ukladu klimatyzacji- wydatek rzedu 130 zł na osuszacz jest zbedny.

Opublikowano

napewno Ci termometr ktorym to mierzyłeś dobrze pokazywal? 3-5 stopni to zayebicho.... a lod Ci kratkami nie wychodzi :decayed:

Opublikowano
  • Autor

100% dobry bo sprawdzony z innymi na dworze :decayed:

a4 mozna przerobic na dostawczak wyrobow miesnych oraz lodow :kox:

Opublikowano

Panowie, żeby nie zakładać nowego wątku zapytam tutaj. Klima w tamtym roku po serwisie, filterki wymienione. Klima dobrze daje. Ale na dłuższej trasie co ok. 30 min. z kratek słabiej dmucha i zczyna się robić gorąco w aucie. Wentylator słychać że działa, ale jakby coś blokowało przepływ po drodze. Jak wyłączę na 2 min. klimę to znów zaczyna pięknie dmuchać, jakby coś puściło. Po ponownym włączeniu znów pięknie działa i leci chłodek. Czy możliwym jest, żeby ta chłodniczka za wentylatorem zamarzała i blokowała przepływ powietrza ? Co może być nie tak. Czasem to przytyka się na amen, daję nadmuch na ful a z kratek zero nawiewu, ale słychać jak wentylator daje czadu. Dajcie jakąś wskazówke gdzie szukać problemu, bo jest to naprawdę upierdliwe na dłuższych trasach.

Opublikowano
  • Autor

kolego dokladnie to samo bylo u mnie pierwszymi objawami zatkania dyszy rozpreznej znajdujacej sie z lewej strony na podszybiu (patrzac w strone przodu samochodu) jechalem i na klimie nawiew po prostu przestal wiac a jak wylaczylem klimie to po chwili ogien mrozu z kratek nawiewowych

za pewne jak przestanie ci dmuchac to przewod wysokiego cisnienia od klimy jest zamrozony i parownik z pewnoscia tez - to dlatego przestaje wiac :decayed: mozesz sprawdzic

wymieniaj dysze rozprezna i ciesz sie moca bezawaryjnej klimatyzacji a jesli dysze rozprezna wymieniales w tamtym roku i juz sie zapchala to sprawdz cisnienia na kompresorze pod kombajnem - byc moze to oznaka jego konca poniewaz dysza z roku na rok NIE MOZE zatkac sie.

daj znac jak przebiegla operacja

Opublikowano

No to lipa, bo stara dysza była zapchana drobnymi opiłkami, i teraz też pewnie tak będzie. A to oznacza że COŚ się kończy.

Opublikowano

musisz wymienic tez osuszacz bo tam te opiłki sie gromadzą

Opublikowano
  • Autor

przeciez napisal ze filtry wymienione a osuszacz tez jest filtrem.

Opublikowano

Przepraszam, źle napisałem. Osuszacz jest stary, tylko tą dysze pod podszybiem wymienili. Czyli jest syf (opiłki) w układzie, a to oznacz że sprężarka się kończy. Czy tak ?

Opublikowano

devastation :grin:- 3 na kratceto na wymienniku bylo by ok -10:grin:co ty zes tam za sprezarke wsadzil?:grin:czlowieku poczytaj troche o chlodnictwie przy tak niskim odparowaniu musial bys miec grzalke do ottajania parownika bo by sie zakul lodem:doh:

Opublikowano

sam sie pier.... w czoło

jutro wrzuce foto z cyfrowego termometru to sam zobaczysz

serwisuje klimy od lat i wiem co nieco

Opublikowano

Jak byłem na odgrzybianiu klimy, podczas jonizacji na LO po 20 min. na obiegu zamkniętym przy kratkach termometr pokazał -5 st. Przede mną w BMW pokazało - 8. Ale klima była świerzo nabita. W normalnej pracy ok 6 st. Oczywiście zalerzy od temp zewnętrznej.